reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Medovo-zázvorová kuřecí křidélka se sezamem

Výborný recept na přípravu kuřecích křidélek na asijský způsob s vynikající chutí jemného masa a úžasné křupavé kůžičky. Recept jsem našla na internetu a upravila jsem ho podle našich chutí.


  • 3,0

    14×

    3 14
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Postup přípravy

Kuřecí křidélka očistíme, omyjeme a osušíme. Kdo chce, odkrojí špičky a překrojí křidélka v kloubu na polovinu. Já jsem to tak nedělala, protože křidélka u nás doma rádi ohryzáváme a cucáme tuto dobrotu.

Křidélka z obou stran vydatně osolíme, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem, posypeme sušeným česnekem a práškem do pečiva. Ano, dobře čtete, ne škrobem, ale práškem do pečiva. V původním receptu byl mletý bílý pepř a chyběl čerstvý zázvor, česnek byl čerstvý, ne sušený, ostatní postup je shodný.

Připravená kuřecí křidélka rozložíme na plech s pečícím papírem, žádný tuk v této fázi nepřidáváme, postačí tuk, který se vypeče z křidélek. Troubu předtím vyhřejeme na 230 °C a vložíme péct kuřecí křidélka. Nejprve pečeme při této teplotě 15 minut z jedné strany, potom vybereme z trouby. Křidélka obrátíme pomocí kleští na druhou stranu a při stejné teplotě pečeme ještě 18 - 20 minut. Křidélka vybereme z trouby a přeložíme je na talíř.

V titanové, keramické či teflonové pánvi rozehřejeme sezamový olej, přidáme čerstvý zázvor pokrájený na proužky, sójovou omáčku a tekutý med, promícháme, vložíme předpečená křidélka a za stálého obracení je v této směsi na silném plameni zprudka 2 - 3 minuty opékáme. Když se směsí důkladně obalí, přesypeme je sezamovými semínky a krátce spolu ještě opečeme. Horká křidélka uložíme na talíř a servírujeme.

Medovo-zázvorová kuřecí křidélka se sezamem podáváme s čerstvým domácím chlebem, čerstvým pečivem, pikantními nakládanými sladko-kyselými okurkami nebo s pikantním zelným salátem.

Je to vynikající pochoutka pro milovníky asijských chutí, kde úžasně kontrastuje sladko-slaná kořeněná zázvorová a česneková chuť jemného měkkého masa s vypečenou kůžičkou. Recept vřele doporučuji, gurmáni si jistě přijdou na své.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Medovo-zázvorová kuřecí křidélka se sezamem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.