reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Medovníkové řezy

Medovníkové řezy

Medovníkové řezy nejsou tak náročné na přípravu jako pravý medovník, přitom chutnají stejně skvěle.


  • 4,7

    156×

    4,6 156
  • 1 hod

  • 13×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Příprava krému: Sypké suroviny na krém nasypeme do menšího hrnce, promícháme. Pak přilijeme mléko a za stálého důkladného míchání uvaříme hustou kaši. Kaši necháme vychladnout.

Do vychladlé kaše elektrickým ručním šlehačem zašleháme změklé máslo a šťávu z poloviny citronu. Kaše nesmí být teplejší než máslo, jinak se krém rozteče. Ale i v tom případě nemusíme zoufat, hmotu vyšleháme a dáme do lednice, krém krásně ztuhne.

Příprava těsta: Máslo rozpustíme a necháme vystydnout. Smícháme ho s ostatními surovinami a vypracuje vláčné těsto podobné konzistence jako je těsto na perníčky. Necháme ho chvíli v chladu uležet. Pak ho rozdělíme na dva díly. Z každého vyválíme jednu obdélníkovou placku. Doporučuji válet přímo na pečícím papíru, na kterém placku i upečeme. Jednu placku dáme péci do trouby a pečeme dozlatova asi 15 minut. Druhou placku odstavíme a připravíme si ořechovou hmotu, kterou na ni rozetřeme. (Pokud máme horkovzdušnou troubu, pečeme obě placky najednou.)

Příprava ořechové hmoty: Máslo rozpustíme na pánvi, přisypeme hrubě nasekané nebo namleté ořechy a chvíli je opékáme. Přisypeme moučkový cukr a 3 lžíce medu. Smažíme do zhoustnutí hmoty. Ještě horkou ořechovou hmotu rozetřeme na druhou placku a dáme upéci dozlatova.

Obě upečené placky necháme vychladnout. První placku pomažeme krémem a překryjeme plackou s ořechy. Medovníkové řezy musíme nechat uležet. Pokud to vydržíme, tak nejlépe 2 dny. Medovníkové řezy změknou a i chuť bude výraznější.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Medovníkové řezy

    Celkový počet komentářů: 14
    • Baboš
      Baboš

      medové řezy

      Dělám je na Vánoce asi týden dopředu,protože odjíždím na svátky.Mezi svátkama se sjede rodina a řezy jsou krásně naležené.Jako krem dávám uvařené salko s máslem .

      20.05.2015 14:23:40

    • diplodok
      diplodok

      Komentář k receptu Medovníkové řezy

      Recep celkem dobrý, jen není uvedeno na kolik stupnů se to peče, doporučil bych max.170 a dobu do 10 minut.

      13.09.2014 17:53:24

      • Tereza
        Tereza

        Re: Komentář k receptu Medovníkové řezy

        Děkuji, tohle mi u receptů často schází.

        16.09.2015 21:40:51


    • beughty
      beughty

      jedlá sůl x kypřící prášek?

      použila jsem místo jedlé soli, kypřící prášek a výsledek je taky úžasný a chutný

      19.02.2011 09:20:08

    • Hojerka
      Hojerka

      medovníkové řezy

      chci vás jen požádat o radu, řezy jsou skvělé, ale nikdy mi to neodměkne. Poradí někdo??

      14.05.2010 18:37:35

    • Hojerka
      Hojerka

      luxusní záležitost

      název příspěvku mluví sám za sebe......tímto receptem nezklamu žádnou vzácnou návštěvu, natož pak svoji rodinu. Děkuji za recept, Míša :-)

      30.04.2010 10:25:24

    • veerac
      veerac

      K vůli sladkosti přidávám do těsta kam přijdou navrh ořechy s medem a máslem kakao. Neni to potom tolik sladké.

      30.04.2010 10:14:21

    • veerac
      veerac

      K vůli sladkosti přidávám do těsta kam přijdou navrh ořechy s medem a máslem kakao. Neni to potom tolik sladké.

      30.04.2010 10:13:41

    • agáta
      agáta

      medovníkové řezy

      tyto řezy jsou opravdu vynikající.Je to sice kalorická bomba,ale "nemají chybu" Agáta

      18.10.2009 18:46:07

    • PBesuchov
      PBesuchov

      Jelikož jsme všichni "mlsné huby", tak dávám známku 5.

      06.02.2009 16:31:39

    Nalezeno receptů: 14
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Medovníkové řezy

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.