reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Připravíme si pudinkový základ na krém a necháme vychladit.

Těsto připravíme následovně. Rozpustíme máslo s mlékem, cukrem a medem, přidáme vejce a sodu. Tekutou hmotu propracujeme ve vláčné těsto s moukou a rozdělíme na 4 - 5 dílů. Jednotlivé díly rozválíme na pečící papír velikosti plechu. Pláty válím rovnou na papíře. Medovníkové pláty pečeme v rozehřáté troubě při nižší teplotě jako perníčky - teplota kolem 150 °C, podle zkušeností s troubou, u horkovzdušné i více plátů najednou.

Krém připravíme standardním způsobem. Ušleháme cukr s máslem a postupně přidáváme zchladlý pudink a vyšleháme lehký krém.

Krém postupně navrstvíme na zchladlé pláty tak, že jej rozdělíme podle počtu plátů. Namažeme jeden plát, přiklopíme dalším podle počtu plátů. Poslední plát potřeme čokoládovou polevou a necháme zchladit.

Ideální je podávat medovníkové řezy s pudinkem druhý den, až se medové řezy uleží a zvláční.

Alternativou zdobení je poslední plát potřeme krémem a sypeme ořechy nebo mandlemi. Někdo vlhčí plát před navrstvením krému rumem, vše záleží na vaší chuti a fantazii.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Medovníkové řezy s pudinkem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.