reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Medovník s kávovým krémem

Recept na vynikající medovník.


  • 4,4

    27×

    4,4 27
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

krém

na ozdobu

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 545 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 813 hodnocení

Kysané zelí - vitamínová bomba pro detoxikaci i posílení imunity

18. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 660 hodnocení

Tip na podzimní večery: Recept na pečený čaj krok za krokem

17. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Recept na jablečný mřížkový koláč krok za krokem

17. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 560 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Posilte si imunitu díky rakytníku

17. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 533 hodnocení

Přírodní lékárnička: Hlávkové zelí a jeho využití nejen v kuchyni

16. 9. 2019

Postup přípravy

Připravíme si těsto. Za stálého míchání v hrnci svaříme mléko s cukrem, medem, vejci a tukem. Když směs začne houstnout, přidáme jedlou sodu, která směs napění. Poté odstavíme z ohně a necháme úplně vychladnout.

Mouku nasypeme na vál, uděláme v ní důlek a nalijeme do něj medovou směs. Vypracujeme hladké těsto a rozdělíme si ho asi tak na 10 kousků. Vždycky si je utrhávám tak, jak mi to vyhovuje. Připravíme si talíř o velikosti asi 25 cm.

Z každého kousku si vyválíme placku. Ne moc tenkou a ani ne silnou. Zhruba 3 mm. Okrojíme ji podle talíře a pečeme každou placku asi tak 2 minuty dorůžova při 180 °C. Jsou opravdu velmi rychle.

Zatím si připravíme krém. Zalijeme si instantní černou kávu vodou a necháme ji vychladnout. Ve třetině mléka rozmícháme pudinkový prášek a za stálého míchání ho vlijeme do zbylého vroucího mléka. Jakmile pudink zhoustne, odstavíme a necháme ho vychladnout.

Máslo utřeme se žloutky a cukrem a po lžících přidáváme vychladlý pudink. Chvilku pořádně promícháme, poté po lžících přidáme asi 5 lžic kávy. Můžeme i více, záleží na chuti. Rozdrtíme si lískové oříšky. Pokud se krém srazí, můžeme jej opravit. Dáme do velkého hrnce horkou vodu. Pozor nesmí se vařit, musí být ale horká.Vložíme do ní mísu s krémem a znovu vyšleháme krém dohladka.

Každou placku pořádně pomažeme krémem a nasypeme na ni trošku rozdrcených oříšků. Tak to uděláme u všech. Když máme medovník poskládaný, namažeme i poslední placku a posypeme ji pořádně oříšky. Pak můžeme posypat i boky medovníku.

Medovník s kávovým krémem vložíme ho do ledničky a necháme přes noc uležet.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Medovník s kávovým krémem

    Celkový počet komentářů: 2

    • chrástik
      chrástik

      Medovník je výborný, dělám ho bez oříšků.Vždy je rychle pryč. Spodní placku můžete potřít pikantní marmeládou místo krému.

      07.08.2012 13:07:02


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Medovník s kávovým krémem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.