reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Medovina - vařonka

Vaříme a podáváme jako horký nápoj.


  • 3,1

    17×

    3,1 17
  • 45 min

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 828 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 671 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Postup přípravy

Na pánvičku dáme krystalový cukr, který za stálého míchání zkaramelizujeme dozlatova. Přidáme med, zalijeme vodou a dobře provaříme.

Odstavíme z ohně, přidáme vodku a znovu přivedeme k bodu varu, aniž bychom dále vařili. Pozor! Je zde možnost vznícení - s vodkou nemanipulujeme v bezprostřední blízkosti ohně.

Medovinu - vařonku podáváme teplou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Medovina - vařonka

    Celkový počet komentářů: 5
    • Petr
      Petr

      Toto nikdy nenazývejte medovinou. Toto je jen šmakuláda a toho medu je na ten recept škoda !!!

      21.01.2019 23:52:51

    • alena
      alena

      trvanlivost

      dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak dlouho vydrží medovina?? tedy pokud ji hned sami nezkonzumujeme :-) díky

      09.11.2013 13:04:18

    • karci
      karci

      ...zabudol som k alkoholu, ze alkohol (etanol) by sa v case, ked teplota presiahne 78,3 stupna, VYPAROVAL!

      02.12.2011 09:43:31


    • karci
      karci

      to je zle!!!

      Med sa nemoze varit! Ak je to poctivy domaci med, tak varom sa nici chud, aroma a vsetko zdrave v mede! Med zasadne pridavat do vlazneho karamelu!
      .
      Po pridani vodky sa NESMIE priviest opat do varu! Alkohol ma bod varu 78,3 °C pri 1013 hPa!
      .
      Nakoniec by bolo dobre prefiltrovat cez gazu, aby sa odfiltrovali necistoty z medu.
      .
      Netreba sa bat, ze sa to pokazi. Je tam dost alkoholu a cukru.

      02.12.2011 09:38:53

    • garmil
      garmil

      Já dělám vařonku,tak,že zkaramelizuji jeden balíček vanilkového cukru do zlatova,zaliji 1/2 l vodky a přivedu jen k bodu varu aby neprchal alkohol.Asi na 80 stupňů.Výše uvedený recept se mi zdá dost sladký.

      02.02.2010 12:45:11


    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Medovina - vařonka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.