reklama
hledat uživatel
       

Medové zelí

Pokud máte rádi sladkokyselé zelí, můžete vyzkoušet recept, kde je cukr nahrazen medem.


  • 4,1

    17×

    4,1 17
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Postup přípravy

Já používám sterilované zelí ze sklenice, ale stejně tak můžete použít i čerstvé bílé zelí, které si nakrájíte.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Do hrnce dáme sádlo, necháme ho rozpustit a pak vsypeme cibuli. Cibuli necháme zezlátnou a pak k ní za stálého míchání přidáme med, necháme ho rozpustit a základ přivedeme do varu.

Pak přisypeme zelí i se šťávou, ochutíme kmínem a dusíme na mírném ohni asi 40 minut. Pokud je potřeba, přiléváme pouze horkou vodu. Pak zelí ochutnáme - musí být na skus měkké. Do vroucího zelí přidáme med, citronovou šťávu a dochutíme solí.

Ve vodě si rozkvedláme mouku a zelí zalijeme. Ještě 10 - 15 minut prohřejeme. Pokud máme raději zelí sladší, můžeme ještě i na závěr vmíchat med.

Medové zelí podáváme s medovou kachnou a houskovým knedlíkem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Medové zelí

    Celkový počet komentářů: 3
    • emilek
      emilek

      je to skvělé

      19.04.2017 08:59:54

    • .Renča.
      .Renča.

      "Cibuli necháme zezlátnou a pak k ní za stálého míchání přidáme med." Zelí až do medu. Tak ať vám chutná.

      27.12.2011 08:28:11

    • doxtan
      doxtan

      kdy vlastně přidávám med, do cibule nebo až do dušeného zelí???

      26.12.2011 11:44:07



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Medové zelí

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.