reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Medové řezy z domácí pekárny

Velmi chutný moučník, který zvládne s domácí pekárnou každý.


  • 4,1

    793×

    4,1 793

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

krém

na ozdobu

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 824 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 045 hodnocení

Jak na kynuté těsto?

31. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 764 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

Recept na zelňačku s klobásou krok za krokem

31. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Palačinkový dort krok za krokem

31. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 804 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí knedlíky: K pečené huse, bůčku i ke guláši

30. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 705 hodnocení

KVÍZ: Jak hodně se vyznáte ve vínu? Vyzkoušejte se!

30. 10. 2020

Postup přípravy

Salko v uzavřené plechovce dáme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby bylo celé ponořené a dvě hodiny vaříme. Pak necháme dobře vychladnout. Máslo si necháme v teple povolit.

Během vaření salka se pustíme do pečení. Do pekárny nalijeme vlažné mléko, přidáme olej, rozšlehaná vejce, med, kakao, skořici, cukr, mouky a kypřící prášek do perníku. Tekuté suroviny patří vždy první, pak sypké a kypřidla nakonec.

Pekárnu nastavíme na program Dort a necháme pracovat. Těsto je ale upečeno o 10 minut dříve, proto pekárnu ke konci hlídáme a vypneme, když na displeji svítí 10 minut do konce.

Studené zkaramelizované salko vyšleháme s povoleným máslem do hladkého krému.

Medový korpus z pekárny necháme vychladnout. Z vrchu seřízneme tenký plát, který společně s vlašskými ořechy usekáme.

Zbylý korpus rozdělíme na pět plátů, které vzájemně pospojujeme připraveným krémem. Zbylým krémem potřeme potom i celý povrch moučníku a obalíme v sekaných oříšcích smíchaných s drobečky buchty.

Medové řezy dáme ztuhnout do lednice a před podáváním krájíme na pruhované plátky.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Medové řezy z domácí pekárny

    Celkový počet komentářů: 36
    • duli
      duli

      medové řezy

      Tak jsem to zkusila. Je to dobré,jen jsem do měla taky 10 minut před dopečením uprostřed lehce syrové a krém jsem dělala ze z karamelizovaného salka. Je to dobré,ušetří to čas s vařením,.
      Ale příště to budu asi péct na plechu,špatně se to krájí na pláty. Jinak reakce rodiny bude zítra...... :-)

      09.03.2013 22:13:42

    • smajlikp
      smajlikp

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      11.02.2012 12:18:39

    • workoholicka
      workoholicka

      Program na Moulinex Home Bread XXL

      Koukám, že jsem si to loni nezapsala a tak jsem musela tápat znova. Takže pro příště, je to program Moučník.

      21.12.2011 17:50:30


    • imartincova
      imartincova

      Tak jsem včera upekla.Cukru jsem dala radši jen 180 ml a myslím, že to stačí. 10 minut před koncem pečení byl prostředek ještě syrový, tak jsem nechala program doběhnout a ani potom mi vrchní část nepřipadala úplně dopečená, ale dalo se. Moučník je podle mě výborný, ale příšte dám místo kypřícího prášku do perníku KP obyč., manžel na perník moc není.Děkuji za recept.

      03.12.2011 19:13:14

    • terezzz
      terezzz

      Tip na ušetření práce: místo vaření salka v plechovce lze koupit salko již karamelizované, stojí jenom o pár korun víc a přitom ušetříte čas i energii.

      01.12.2011 14:56:31

    • imartincova
      imartincova

      Dobrý den, mám chuť recept vyzkoušet. Jen se bojím, aby to nebylo moc sladké. Nezkoušel jste někdo? Mám recept na lité těsto, pro nás sladké tak akorát, tam se dává jen ten med, cukr už ne. Děkuji.

      01.12.2011 11:44:47

    • andula.barosova
      andula.barosova

      medové řezy

      příspěvek mne zaujal , určitě jej na vánoce vyzkouším zkusím jej upéci v pekárně kterou tímto otestuji na dorty díky

      29.11.2011 07:36:00


    Nalezeno receptů: 36
    |< << 1234 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Medové řezy z domácí pekárny

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.