reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Medové perníčky z žitné mouky

Těsto na perníčky z žitné mouky. Recept na vánoční pečení.


  • 4,1

    14×

    4,1 14
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Prosetou mouku se sodou promícháme s vejcem, cukrem, medem, skořicí a perníkovým kořením. Těsto necháme nejlépe přes noc odpočinout.

Na druhý den těsto vyválíme a tvarujeme vykrajovátkem různé perníčky, které pečeme v předehřáté troubě na 170 °C dozlatova asi 10 minut. Perníčky před pečením potřeme mlékem.

Vychladlé medové perníčky z žitné mouky zdobíme podle naší fantazie.

Tip: Perníkové koření si můžeme připravit i sami z mletého zázvoru, kardamomu, hřebíčku a skořice.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Medové perníčky z žitné mouky

    Celkový počet komentářů: 3
    • Olga
      Olga

      Tuk nechybí

      Ono dost záleží na surovinách. Občas je mouka trochu jiná, větší vejce, tužší med... Vejce, tekutý med a cukr je potřeba nejdříve pořádně prošlehat - nechala jsem to na robota a dala jsem tomu hodně času. Pak teprve vmíchat suché suroviny. Těsto bylo dokonce tak mokré, že jsem přidávala mouku. :)

      06.12.2018 09:16:37

    • Jana
      Jana

      Komentář k receptu Medové perníčky z žitné mouky

      Ano, opravdu chybi v receptu tuk. Pridala jsem citronovou kuru, maslo a kokosovy olej od oka, dala polovicni davku cukru a jsou vyborne. Krasne se s testem pracovalo

      04.12.2018 21:35:47

    • Corrie
      Corrie

      Komentář k receptu Medové perníčky z žitné mouky

      Nechybí tam tuk? Mně se z toho udělala taková medová drobenka.. až když jsem přihodila cca 50 g másla, tak z toho konečně bylo použitelné těsto :) Tak nevím, kde jsem udělala chybu..

      09.11.2016 15:06:30


    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Medové perníčky z žitné mouky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.