reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Medové perníčky paní Svobodové

Recept na báječné perníčky mám od paní Svobodové dlouho a nikdy nezklamaly


  • 3,5

    206×

    3,4 206
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 823 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 045 hodnocení

KVÍZ: Jak hodně se vyznáte ve vínu? Vyzkoušejte se!

30. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 764 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

Svatomartinské hody - 6 nejlepších receptů na dokonalou hostinu

29. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

29. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Dušené červené zelí s brusinkami krok za krokem

28. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 704 hodnocení

Rychlé a zdravé mlsání na halloweenskou párty? Zkuste si doma vyrobit gumové medvídky jen ze tří ingrediencí!

28. 10. 2020

Postup přípravy

Ze všech uvedených ingrediencí zpracujeme důkladně těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme v lednici nejlépe do druhého dne odležet.

Druhý den před zpracováním vyndáme alespoň hodinu předem, aby těsto získalo pokojovou teplotu. Na pomoučeném vále vyválíme plát o síle asi 3 až 4 mm, vykrajujeme vánoční tvary, skládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C přibližně 20 minut.

Ještě horké perníčky potíráme rozšlehaným žloutkem s pár kapkami vody.

Vychladlé perníčky zdobíme bílkovou polevovou, kterou si připravíme v míse takto: utřeme bílek s cukrem, přidáme citronovou šťávu, nakonec solamyl a třeme tak dlouho, dokud není poleva hladká a hustá, že s ní jde zdobit.

Hotové medové perníčky paní Svobodové naskládáme do papírové krabice a necháme v chladu rozležet. Jsou vynikající.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Medové perníčky paní Svobodové

    Celkový počet komentářů: 10
    • dandy
      dandy

      Dlouho jsem se rozmýšlela, jaký recept na perníčky udělám letos. Nikdy mě nějak moc nězměkly. Zkusila jsem tento recept a huráááá! Perníčky jsou výborné. Jen je musím mít schované, aby se do vánoc nesnědly. Jsou velmi dobré.

      03.12.2011 15:03:07

    • dagmarfilipova1
      dagmarfilipova1

      medove pernicky

      A proc nenahradit mouku bilou za mouku zitnou,jednak je zdravejsi a i pernicky jsou chutnejsi.Mouku uz dostanete koupit v kdejakem markete,a cukr treba hnedy,rozemlit na kavovem mlynku

      03.12.2010 12:11:25

    • Petr
      Petr

      Proč cukr a proč bílá mouka?? ?

      Zajímalo by mě proč všechny recepty jsou z bílé mouky a obsahují kromě medu taktéž bílý rafinovaný cukr? To naše "moudré" babičky asi moc moudré nebudou.
      Bohužel 60 let KSČ se podepsala na myšlení a chování lidí v naší "milované" vlasti. Tohle myšlení bude trvat nekolik generací než se bude pomalu měnit k normálu. Ale do té doby budeme díky těmto "receptům" trpět nadváhou, vysokým krevním tlakem, cukrovkou a dalšími civilizačními chorobami. Děkujeme modré babičky za Vaše jedovaté recepty!!!
      PS: mimochodem bílý cukr byl z počátku 19 století k dostání pouze v lékarnách na předpis jako jed!

      30.11.2010 10:29:59


      • Zuzana
        Zuzana

        Re: Proč cukr a proč bílá mouka?? ?

        :)) a mléko zahleňuje a vejce jsou plné cholesterolu. Co takhle všeho a s mírou? Máme právo volby, co si myslíte Vy není jednoznačně Pravda pro všechny, tak je nechte, ať si volí. Mesiášské komplexy...

        14.12.2010 09:25:18

      • ivanciv
        ivanciv

        Mohl jste to napsat vlídněji a nikdo by na to nereagoval podrážděně ;-). Jinak se také snažím v zájmu sebe a své rodiny používat v gastronomii "jiné" než oficiálně "původně česky" uváděné ingredience, zvlášť se vracím zpět od k nám dovezené pšenice k původní pohance a je asi na každém, co pro sebe, své zdraví a ještě jednou sebe zvolí...
        Zpět k perníčkům- já je od svého dětství (je mi 29 let) znám jenom žitné a od tchýně jsem ochutnala pšeničné (teda ta chuť je nic moc) a na žitné nedám dopustit. A také používám do vánočního cukrový třtinový cukr, agávový, javorový sirup a všechno mi přijde mnohem chutnější, než ty "původní varianty". Jsem pro inovace a změny v gastronomii, jen se nebát změn, protože Země nám nabízí nespočet chutí a možností :-).

        26.11.2011 13:37:21

    • imagine
      imagine

      kdy péct aby byly na vánoce měkké

      dobrý den, jsem ve světě vaření a pečení úplný nováček a chtěla bych rodinu překvapit nečím dobrým na vánoce, perníčky se u nás nedělaly a chtěla bych je zkusit...Kdy je mám upéct aby byly měkké na vánoce?stíhám to ještě?

      11.12.2008 09:56:22

      • .Renča.
        .Renča.

        Re: kdy péct aby byly na vánoce měkké

        Já peču perníčky vždycky na Mikuláše, a jsou na Štědrý den výborné. Takže ještě není tak pozdě. Perníčky (třeba mendlové) potřebují tak 10 dnů na odležení.

        11.12.2008 10:56:09

    • René
      René

      Tak jsem upekla tyto perníčky jako kytičky a doprostřed každé jsem dala lentilku. Povedly se na 1 a ani je nemusím zdobit. Vyzkoušejte

      17.12.2007 14:27:23

    • janča
      janča

      můžou se zdobit třeba i polevama ze sáčků? Třeba čokoládovou? Děkuju

      12.12.2006 08:06:20


    Nalezeno receptů: 10

    Přidat příspěvek k receptu Medové perníčky paní Svobodové

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.