reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Medové perníčky paní Svobodové

Recept na báječné perníčky mám od paní Svobodové dlouho a nikdy nezklamaly


  • 3,5

    206×

    3,4 206
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 577 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 840 hodnocení

Videorecept: Vafle z ječné mouky - rychlá svačinka, se kterou u dětí zabodujete!

13. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 609 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 684 hodnocení

Recept na smaženou cuketu v sýrovém těstíčku s dýňovým pyré

12. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 174 hodnocení

Nachlazení a chřipka nebudou mít šanci: Uvařte si domácí zázvorový čaj

11. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 684 hodnocení

Recept na zelný chlebíček s uzeným krok za krokem

10. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 554 hodnocení

Recept na domácí krtkův dort krok za krokem

10. 11. 2019

Postup přípravy

Ze všech uvedených ingrediencí zpracujeme důkladně těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme v lednici nejlépe do druhého dne odležet.

Druhý den před zpracováním vyndáme alespoň hodinu předem, aby těsto získalo pokojovou teplotu. Na pomoučeném vále vyválíme plát o síle asi 3 až 4 mm, vykrajujeme vánoční tvary, skládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C přibližně 20 minut.

Ještě horké perníčky potíráme rozšlehaným žloutkem s pár kapkami vody.

Vychladlé perníčky zdobíme bílkovou polevovou, kterou si připravíme v míse takto: utřeme bílek s cukrem, přidáme citronovou šťávu, nakonec solamyl a třeme tak dlouho, dokud není poleva hladká a hustá, že s ní jde zdobit.

Hotové medové perníčky paní Svobodové naskládáme do papírové krabice a necháme v chladu rozležet. Jsou vynikající.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Medové perníčky paní Svobodové

    Celkový počet komentářů: 10
    • dandy
      dandy

      Dlouho jsem se rozmýšlela, jaký recept na perníčky udělám letos. Nikdy mě nějak moc nězměkly. Zkusila jsem tento recept a huráááá! Perníčky jsou výborné. Jen je musím mít schované, aby se do vánoc nesnědly. Jsou velmi dobré.

      03.12.2011 15:03:07

    • dagmarfilipova1
      dagmarfilipova1

      medove pernicky

      A proc nenahradit mouku bilou za mouku zitnou,jednak je zdravejsi a i pernicky jsou chutnejsi.Mouku uz dostanete koupit v kdejakem markete,a cukr treba hnedy,rozemlit na kavovem mlynku

      03.12.2010 12:11:25

    • Petr
      Petr

      Proč cukr a proč bílá mouka?? ?

      Zajímalo by mě proč všechny recepty jsou z bílé mouky a obsahují kromě medu taktéž bílý rafinovaný cukr? To naše "moudré" babičky asi moc moudré nebudou.
      Bohužel 60 let KSČ se podepsala na myšlení a chování lidí v naší "milované" vlasti. Tohle myšlení bude trvat nekolik generací než se bude pomalu měnit k normálu. Ale do té doby budeme díky těmto "receptům" trpět nadváhou, vysokým krevním tlakem, cukrovkou a dalšími civilizačními chorobami. Děkujeme modré babičky za Vaše jedovaté recepty!!!
      PS: mimochodem bílý cukr byl z počátku 19 století k dostání pouze v lékarnách na předpis jako jed!

      30.11.2010 10:29:59


      • Zuzana
        Zuzana

        Re: Proč cukr a proč bílá mouka?? ?

        :)) a mléko zahleňuje a vejce jsou plné cholesterolu. Co takhle všeho a s mírou? Máme právo volby, co si myslíte Vy není jednoznačně Pravda pro všechny, tak je nechte, ať si volí. Mesiášské komplexy...

        14.12.2010 09:25:18

      • ivanciv
        ivanciv

        Mohl jste to napsat vlídněji a nikdo by na to nereagoval podrážděně ;-). Jinak se také snažím v zájmu sebe a své rodiny používat v gastronomii "jiné" než oficiálně "původně česky" uváděné ingredience, zvlášť se vracím zpět od k nám dovezené pšenice k původní pohance a je asi na každém, co pro sebe, své zdraví a ještě jednou sebe zvolí...
        Zpět k perníčkům- já je od svého dětství (je mi 29 let) znám jenom žitné a od tchýně jsem ochutnala pšeničné (teda ta chuť je nic moc) a na žitné nedám dopustit. A také používám do vánočního cukrový třtinový cukr, agávový, javorový sirup a všechno mi přijde mnohem chutnější, než ty "původní varianty". Jsem pro inovace a změny v gastronomii, jen se nebát změn, protože Země nám nabízí nespočet chutí a možností :-).

        26.11.2011 13:37:21

    • imagine
      imagine

      kdy péct aby byly na vánoce měkké

      dobrý den, jsem ve světě vaření a pečení úplný nováček a chtěla bych rodinu překvapit nečím dobrým na vánoce, perníčky se u nás nedělaly a chtěla bych je zkusit...Kdy je mám upéct aby byly měkké na vánoce?stíhám to ještě?

      11.12.2008 09:56:22

      • .Renča.
        .Renča.

        Re: kdy péct aby byly na vánoce měkké

        Já peču perníčky vždycky na Mikuláše, a jsou na Štědrý den výborné. Takže ještě není tak pozdě. Perníčky (třeba mendlové) potřebují tak 10 dnů na odležení.

        11.12.2008 10:56:09

    • René
      René

      Tak jsem upekla tyto perníčky jako kytičky a doprostřed každé jsem dala lentilku. Povedly se na 1 a ani je nemusím zdobit. Vyzkoušejte

      17.12.2007 14:27:23

    • janča
      janča

      můžou se zdobit třeba i polevama ze sáčků? Třeba čokoládovou? Děkuju

      12.12.2006 08:06:20


    Nalezeno receptů: 10

    Přidat příspěvek k receptu Medové perníčky paní Svobodové

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.