Rychlá chuťovka, která uspokojí chuť každého, kdo rád sladké.
1 plátek | máslo |
150 g | mandle |
2 balíčky | skořicový cukr |
2-3 lžíce | sezamová semínka |
1 lžíce | med tekutý |
Mandle spaříme vroucí vodou a oloupeme. Na pánvi necháme zkaramelizovat skořicový cukr, ke kterému přidáme lžíci medu a plátek másla. Vhodíme mandle a promícháváním je ve sladké směsi obalíme, musíme pracovat rychle. Nakonec přidáme sezamová semínka, prohřejeme a odstavíme.
Medové mandle se sezamem a skořicí podáváme jako sladkou chuťovku, ale hodí se k ochucení pohárů, dezertů a podobně.
Mandle jsme si již představili jako plod. Víme, odkud pocházejí, kolik se jich průměrně urodí. Zároveň známe jejich použití v kosmetickém průmyslu ale hlavně v potravinářském. Vždyť kdo by neznal sladký a chutný marcipán. Takže poslední díl o těchto úžasných semenech věnujeme jejich léčebným účinkům, o kterých nemůže být pochyb.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena