Velmi rychlý a snadný recept na cukroví z medu a oříšků.
4 lžíce | kakao |
4 lžíce | med |
300 g | směs ořechů a mandlí |
na ozdobu | |
---|---|
mandle | |
ořechy |
Mandle spaříme a vychladlé zbavíme slupky. Jádra ořechů i s mandlemi umeleme najemno.
Namleté oříšky s mandlemi vložíme do mísy, přidáme med, kakao a zpracujeme těsto, které rozválíme na pomoučeném vále na asi 1 cm silný plát. Z těsta vykrajujeme lístečky.
Vykrajované medové cukroví poklademe na pečícím papírem vyložený plech a doprostřed každého lístku klademe oříšek nebo mandličku. Medové lístky pečeme ve středně vyhřáté troubě 5 - 7 minut. Uchováváme v krabičce a podávám s ostatním vánočním cukrovím.
Ilustrační foto: Shutterstock.com
Nejtradičnější druhy vánočního cukroví: Jaký je jejich původ?
A máme tu znovu tu kouzelnou dobu pečení vánočního cukroví, které je v některých českých domácnostech doslova sportovní disciplínou. Pečeme až neuvěřitelné množství druhů a hospodyňky v těchto dnech zahajují vášnivé debaty na téma, kdy vlastně začít péct a také z čeho. Výběr starých i nových receptur je přebohatý, na ty nejtradičnější a nejoblíbenější druhy však má obvykle každý svůj malý zlepšovák.
Ořechové, kokosové i s čokoládou: Ty nejlepší recepty na cukroví podle oblíbené suroviny
Každý má rád jiný druh cukroví, někomu vadí ořechy, jinému kokos, někdo miluje čokoládu. Vybrali jsme pro vás 9 známých i méně známých druhů cukroví podle suroviny, které při pečení dáváte přednost.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena