reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Medové kuřecí čtvrtky na kari

Souhra neobvyklých chutí překvapí gurmány i tradicionalisty.


  • 3,3

    126×

    3,2 126
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

marináda



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 600 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 856 hodnocení

Jak vybrat kapra?

12. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 696 hodnocení

Čajové pečivo na vánočním stole

12. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 178 hodnocení

Jemná šlehačková vánočka krok za krokem

11. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 694 hodnocení

Potravinové alergeny a nejčastější příznaky: Poznáváte je?

11. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 566 hodnocení

Vánoční videorecept: Zapomeňte na nudné cukroví, zkuste letos úžasné kakaové piškoty polo-nero!

11. 12. 2019

Postup přípravy

Nejprve si připravíme marinádu. Do hlubšího talířku nalijeme olej, přisypeme grilovací koření, kari (nejlépe čerstvě mleté z mlýnku), přidáme hořčici, med a zakápneme octem balsamico. Podle chuti můžeme přisolit. Celou směs důkladně promícháme, až bude celá jednolitá.

Opláchnuté a očištěné kuřecí čtvrtky důkladně obalíme v marinádě a přeložíme na pekáč. Maso bude velmi chutné a šťavnaté, když ho v několika místech přes kůži nařízneme a vzniklé řezy vyplníme marinádou.

Medové kuřecí čtvrtky na kari pečeme v troubě při 200 °C, po 15minutách ztlumíme teplotu na 150°C.

Vypečený tuk můžeme použít na přípravu velice chutné omáčky. Na tuku usmažíme jíšku z hladké mouky a zalijeme vodou nebo vývarem, pokud máme k dispozici. Omáčku dochutíme čerstvě mletým pepřem, worcestrovou omáčkou. Opět můžeme podle chuti osolit a na závěr přidáme zakysanou smetanu, již nevaříme.

Medové kuřecí čtvrtky na kari podáváme horké. Vynikající přílohou jsou gnocchi (bramborové noky).

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Medové kuřecí čtvrtky na kari

    Celkový počet komentářů: 7
    • Terezie
      Terezie

      Velmi dobrý recept! Měla jsem trochu nedůvěru k omáčce, protože jsem si nemohla představit všechny ty chutě dohromady, ale bylo to výborné! Celkem rychlé a jednoduché.

      19.08.2014 11:11:31

    • Dawe
      Dawe

      Dobrej nápad určitě udělám :-)

      29.03.2014 18:36:15

    • market (tecka) m
      market (tecka) m

      Naprosto výborné, ještě se olizuji. A hlavně se těším, až to ochutná přítel, protože ho rozhodně nezklamu. Děkuji za nápad!

      14.06.2012 13:25:10


    • OrrTamara
      OrrTamara

      All people deserve good life time and < a href="http://goodfinance-blog. com" > loans < /a > or just financial loan will make it much better. Because people's freedom is grounded on money.

      24.12.2011 11:13:13

    • Jituška
      Jituška

      No nevím, jako dobré to bylo, ale určitě znám i recepty mnohem lepší. Navíc jako žena hlídající si váhu mám krédo, když už si dávat do jídla kalorie navíc (v tomto případě med a omáčku), tak ať to stojí za to. V tomto případě to za to nestálo. Znám lepší recepty na kuřecí, které jsou jak chutnější, tak zdravější.
      Viz: http://www.srecepty.cz/recept/ kureci-stehynka-po-pastyrsku
      Ale jak se říká, sto lidí, sto chutí.

      10.09.2011 13:35:02

    • Lína
      Lína

      Doporučuji všem, bylo to výborné a moc doporučuji. I přítel, který jinak k hořčici ani nečuchne, baštil, až měl boule za ušima :)

      05.02.2011 12:08:04

    • Norik
      Norik

      Moc mi chutnalo, diky:)

      22.12.2010 11:22:06


    Nalezeno receptů: 7

    Přidat příspěvek k receptu Medové kuřecí čtvrtky na kari

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.