reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Všechny suroviny na těsto smícháme a rukama pořádně propracujeme v hladké těsto. Poté z těsta vytvoříme kuličku, kterou dáme na moukou pomoučněný talíř a přikryjeme ji potravinovou fólií. Takto připravené těsto dáme na 24 hodin odležet do lednice.

Druhý den vyválíme z těsta asi 1/2 cm silný plát a vykrajujeme libovolné tvary. Vykrojené tvary pokládáme na plech vyložený pečícím papírem a dáme prudce péci na 200 °C. Jakmile perníčky vyběhnou nahoru, ztlumíme troubu na 150 °C. Upečené medové perníčky ihned potíráme rozšlehaným vajíčkem, aby se perníčky krásně leskly.

Připravíme si citronovou polevu, kterou potíráme již studené perníčky: Cukr moučku přecedíme přes jemný cedník, aby v polevě nebyly hrudky. To samé uděláme i s bílkem. Poté všechny suroviny dáme do mísy a našleháme. Vzniklou polevu dáme do sáčku, kterému ustřihneme růžek a medové perníčky můžeme zdobit.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Medové kořeněné perníčky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.