reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Medová pečená kachní prsa se směsí z červené cibule

Recept na výbornou kombinaci úžasné pochoutky z pečených kachních prsou se směsí z červené cibule.


  • 3,0

    12×

    3 12
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

směs



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

26. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Postup přípravy

Jako první si v několika hodinovém předstihu připravíme směs z červené cibule. Červenou cibuli pokrájíme na měsíčky, očištěný česnek na tenké plátky a očištěný zázvor na tenké hranolky.

Do malého hrnečku dáme med, červené víno, tymián, rozmarýn a svaříme na prudkém ohni na hustý sirup. Na másle na středním plameni restujeme cibuli téměř do hněda, nesolíme, přidáme česnek a zázvor, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem, pomalu dusíme, přilijeme vínovo-medový sirup a za stálého míchání uvaříme směs z červené cibule, přidáme olivový olej, promícháme a vypneme plamen.

Kachní prsa omyjeme, osušíme, ostrým nožem uděláme na kůži mřížku tak, abychom nezařezali do masa, pořádně osolíme z každé strany a necháme asi hodinu odpočinout volně na pultě.

Pánev s nepřilnavým dnem a s odnímatelným držadlem rozpálíme na sucho, položíme do ní kachní prsa kůží dolů, opékáme asi 5 minut na středním plameni, potom pomocí dřevěných špachtlí maso obrátíme kůží nahoru (do masa v žádném případě ničím nepícháme!) a znovu na středním plameni opékáme asi 5 minut, přitom se uvolní hodně kachního tuku.

Opečená kachní prsa na kůži potřeme slabou vrstvou medu, vložíme i s pánví do trouby, kde je ponecháme asi 10 minut při teplotě 150 °C. Kachní prsa vybereme na desku, přikryjeme alobalem a necháme odpočívat asi 20 minut, aby se uvnitř ustálily všechny šťávy, potom je pokrájíme na plátky o tloušťce 3 - 5 mm.

Medová pečená kachní prsa servírujeme s cibulovou směsí, kterou jsme ohřáli a jako přílohu podáváme chléb, případně bramborovou kaši. Kdo chce mít kachní prsa propečená na medium, peče přiměřeně kratší dobu. My máme rádi kachní prsa Rosé propečené tak, jak je na fotografii.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Medová pečená kachní prsa se směsí z červené cibule

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.