reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Medová pečená kachní prsa se směsí z červené cibule

Recept na výbornou kombinaci úžasné pochoutky z pečených kachních prsou se směsí z červené cibule.


  • 3,0

    12×

    3 12
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

směs



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Postup přípravy

Jako první si v několika hodinovém předstihu připravíme směs z červené cibule. Červenou cibuli pokrájíme na měsíčky, očištěný česnek na tenké plátky a očištěný zázvor na tenké hranolky.

Do malého hrnečku dáme med, červené víno, tymián, rozmarýn a svaříme na prudkém ohni na hustý sirup. Na másle na středním plameni restujeme cibuli téměř do hněda, nesolíme, přidáme česnek a zázvor, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem, pomalu dusíme, přilijeme vínovo-medový sirup a za stálého míchání uvaříme směs z červené cibule, přidáme olivový olej, promícháme a vypneme plamen.

Kachní prsa omyjeme, osušíme, ostrým nožem uděláme na kůži mřížku tak, abychom nezařezali do masa, pořádně osolíme z každé strany a necháme asi hodinu odpočinout volně na pultě.

Pánev s nepřilnavým dnem a s odnímatelným držadlem rozpálíme na sucho, položíme do ní kachní prsa kůží dolů, opékáme asi 5 minut na středním plameni, potom pomocí dřevěných špachtlí maso obrátíme kůží nahoru (do masa v žádném případě ničím nepícháme!) a znovu na středním plameni opékáme asi 5 minut, přitom se uvolní hodně kachního tuku.

Opečená kachní prsa na kůži potřeme slabou vrstvou medu, vložíme i s pánví do trouby, kde je ponecháme asi 10 minut při teplotě 150 °C. Kachní prsa vybereme na desku, přikryjeme alobalem a necháme odpočívat asi 20 minut, aby se uvnitř ustálily všechny šťávy, potom je pokrájíme na plátky o tloušťce 3 - 5 mm.

Medová pečená kachní prsa servírujeme s cibulovou směsí, kterou jsme ohřáli a jako přílohu podáváme chléb, případně bramborovou kaši. Kdo chce mít kachní prsa propečená na medium, peče přiměřeně kratší dobu. My máme rádi kachní prsa Rosé propečené tak, jak je na fotografii.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Medová pečená kachní prsa se směsí z červené cibule

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.