reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Medová kachna na hruškách

Na Boží hod se v naší domácnosti tradičně peče kachna. Nabízím vám jeden osvědčený recept, který třeba letos vyzkoušíte i vy


  • 4,8

    66×

    4,8 66
  • 2 h 40 min

  • 23×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

  • 2 lžíce

    med

náplň



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 577 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Recept na linecké těsto krok za krokem

15. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 611 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 685 hodnocení

10+1 otázek: Tuky jsou pro tělo nepostradatelné, kterým se však raději vyhýbat?

14. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 174 hodnocení

Recept na vánoční perníčky krok za krokem

14. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 684 hodnocení

Příprava smaženého sýru podle šéfkuchaře

14. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 554 hodnocení

Videorecept: Vafle z ječné mouky - rychlá svačinka, se kterou u dětí zabodujete!

13. 11. 2019

Postup přípravy

Kachnu důkladně prosolíme a potřeme medem. Cibule oloupeme a nakrájíme na silnější půlkolečka. Omyté hrušky rozpůlíme a vykrojíme jádřince.

Tři půlky hrušek vložíme do kachny. Přidáme tymián, rozmarýn i hřebíček a kachnu důkladně zašijeme.

Na dno lehce olejem vymazaného pekáče nasypeme cibuli, rozhodíme pepř a položíme kachnu. Pekáč přikryjeme a v předehřáté troubě pečeme 30 minut na 160 °C. Pak kachnu podlijeme trochou vody a pečeme 30 minut na 150 °C. Po hodině pečení přidáme zbytek hrušek nakrájených na osminky i hřebíček a pečeme dalších 45 minut. Pak pekáč odklopíme, zvýšíme teplotu na 180 °C, kachnu potřeme medem a za občasného podlévání výpekem kachnu dopečeme dozlatova.

Medovou kachnu na hruškách naporcujeme. Jako přílohu podáváme opečené (česnekové) brambory, ale klidně můžete servírovat i knedlo-zelo.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Medová kachna na hruškách

    Celkový počet komentářů: 12
    • Reny
      Reny

      Zkusila jsem s jablky, jako přílohu rýží a bylo to opravdu mňamózní...

      30.12.2018 16:35:15

    • ivuš
      ivuš

      opravdová mňamka!!!!!!!!!!

      super recept! měli jsme nakoupený kachny jako 3 půlky, nic jsem tedy nesešívala, ale pekla položené na hruškách, cibuli a bylinkách resp. napsaných ingrediencích (tymián a oregano jsem sehnala čerstvé místo sušených). Jedinečná chuť. Kachna se na pomaleji pekla asi 3 hodiny zakrytá v pekáči a až nakonec na cca 15 minut jsem ji odkryla. Měla jsem z toho medu strach a docela dost jsem ji podlila, ale nic se nepřipalovalo. Přístě podleju jen malinko míň. Maso se úplně rozpadalo. Kořené jsem si přizpůsbobila 1,5 kachny a sůl dle chuti. K domácímu knedlíku a sladkýmu zelí to byla prostě bomba. Určitě si tento recept zopakuji, akorát s výrobou zelí a knedlíků mi tahle lahůdka zabrala 4 hodiny :D

      30.11.2014 14:42:21

    • panim
      panim

      Polilo mě horko a bylo mi do breku, protože jsem vařila přesně podle receptu a kachna byla po sejmutí poklice v cukuletu černá! Nicméně jsem ještě kačku zachránila. Přes černo černý povrch byla chuťově v pořádku. Opravdu vynikající. Hrušky s pečeným česnekovým bramborem delikatesní. Kombinace s knedlíkem a zelím (zvolila jsem na víně s brusinkama) klasická. Zkusila jsem rovnou obě doporučené kombinace;-)A proto doporučuji: stačí kačku do medu naložit a při pečení se už medem potírat nemusí. Sníží se tím i riziko spálení? Opravdu skvělá, budu opakovat.

      08.03.2014 18:19:47


    • casiopea
      casiopea

      medová kachna na hruškách

      úžasné, jen jsem neměla hrušky, tak jsem dala jablíčka

      05.04.2012 19:05:39

    • dvorackovamira
      dvorackovamira

      vyborny receptik

      Opravdu vynikajici recept , vsem doporucuji .

      06.01.2012 14:36:00

    • Jana
      Jana

      medová kachna na hruškách

      Já jsem si kačenku den předem okořenila a potřela medem a nechala do druhého dne v lednici a po upečení byla vynikající ,po ní se jen zaprášilo .Doporučuji vyskoušet nemá opravdu chybu ,já jsem si ji hned zamilovala . ještě teď se mi zbíhají sliny .

      21.12.2011 11:18:29

    • ráduška
      ráduška

      Jen se chci zeptat jestli kačenka není dost na sladko.:-),když ji budu chtít udělat s knedlo-zelo?. Děkuji

      26.10.2011 19:38:13

    • Tymmy
      Tymmy

      hrozně mi to pouštělo šťávu, odebíral jsem jak divej... je to tim, že jsem kachnu nezašil?

      02.10.2011 14:34:18


    Nalezeno receptů: 12
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Medová kachna na hruškách

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.