reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Medová kachna na hruškách

Na Boží hod se v naší domácnosti tradičně peče kachna. Nabízím vám jeden osvědčený recept, který třeba letos vyzkoušíte i vy


  • 4,8

    70×

    4,8 70
  • 2 h 40 min

  • 23×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

  • 2 lžíce

    med

náplň



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 817 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 033 hodnocení

Mřížkový jablečný koláč s ořechy krok za krokem

30. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 756 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 852 hodnocení

První příkrmy pro nejmenší - 6 receptů, které vám usnadní život

30. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 219 hodnocení

Videorecept: Pohankové muffiny s ořechy a polevou tahini. Zdravé mlsání, které si můžete dopřát bez výčitek!

29. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 614 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 799 hodnocení

Podpořte imunitu: 6 nejlepších receptů z kysaného zelí

29. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 698 hodnocení

Jak naučit děti milovat ovoce a zeleninu

29. 9. 2020

Postup přípravy

Kachnu důkladně prosolíme a potřeme medem. Cibule oloupeme a nakrájíme na silnější půlkolečka. Omyté hrušky rozpůlíme a vykrojíme jádřince.

Tři půlky hrušek vložíme do kachny. Přidáme tymián, rozmarýn i hřebíček a kachnu důkladně zašijeme.

Na dno lehce olejem vymazaného pekáče nasypeme cibuli, rozhodíme pepř a položíme kachnu. Pekáč přikryjeme a v předehřáté troubě pečeme 30 minut na 160 °C. Pak kachnu podlijeme trochou vody a pečeme 30 minut na 150 °C. Po hodině pečení přidáme zbytek hrušek nakrájených na osminky i hřebíček a pečeme dalších 45 minut. Pak pekáč odklopíme, zvýšíme teplotu na 180 °C, kachnu potřeme medem a za občasného podlévání výpekem kachnu dopečeme dozlatova.

Medovou kachnu na hruškách naporcujeme. Jako přílohu podáváme opečené (česnekové) brambory, ale klidně můžete servírovat i knedlo-zelo.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Medová kachna na hruškách

    Celkový počet komentářů: 13
    • Gabriela
      Gabriela

      Dokonalost!

      Mela jsem na navsteve sestru a prohlasila, ze to byla nejlepsi kachna v jejim zivote a vsechny nase deti (dohromady mame 4) dlabaly, az mely boule za usima!
      velice zajimava chut, hrebicek mi v tom moc chutnal. Nadherne ovonene.
      Doporucuji vsem! a jedli jsme to s ryzi :)

      25.08.2020 20:25:24

    • Reny
      Reny

      Zkusila jsem s jablky, jako přílohu rýží a bylo to opravdu mňamózní...

      30.12.2018 16:35:15

    • ivuš
      ivuš

      opravdová mňamka!!!!!!!!!!

      super recept! měli jsme nakoupený kachny jako 3 půlky, nic jsem tedy nesešívala, ale pekla položené na hruškách, cibuli a bylinkách resp. napsaných ingrediencích (tymián a oregano jsem sehnala čerstvé místo sušených). Jedinečná chuť. Kachna se na pomaleji pekla asi 3 hodiny zakrytá v pekáči a až nakonec na cca 15 minut jsem ji odkryla. Měla jsem z toho medu strach a docela dost jsem ji podlila, ale nic se nepřipalovalo. Přístě podleju jen malinko míň. Maso se úplně rozpadalo. Kořené jsem si přizpůsbobila 1,5 kachny a sůl dle chuti. K domácímu knedlíku a sladkýmu zelí to byla prostě bomba. Určitě si tento recept zopakuji, akorát s výrobou zelí a knedlíků mi tahle lahůdka zabrala 4 hodiny :D

      30.11.2014 14:42:21


    • panim
      panim

      Polilo mě horko a bylo mi do breku, protože jsem vařila přesně podle receptu a kachna byla po sejmutí poklice v cukuletu černá! Nicméně jsem ještě kačku zachránila. Přes černo černý povrch byla chuťově v pořádku. Opravdu vynikající. Hrušky s pečeným česnekovým bramborem delikatesní. Kombinace s knedlíkem a zelím (zvolila jsem na víně s brusinkama) klasická. Zkusila jsem rovnou obě doporučené kombinace;-)A proto doporučuji: stačí kačku do medu naložit a při pečení se už medem potírat nemusí. Sníží se tím i riziko spálení? Opravdu skvělá, budu opakovat.

      08.03.2014 18:19:47

    • casiopea
      casiopea

      medová kachna na hruškách

      úžasné, jen jsem neměla hrušky, tak jsem dala jablíčka

      05.04.2012 19:05:39

    • dvorackovamira
      dvorackovamira

      vyborny receptik

      Opravdu vynikajici recept , vsem doporucuji .

      06.01.2012 14:36:00

    • Jana
      Jana

      medová kachna na hruškách

      Já jsem si kačenku den předem okořenila a potřela medem a nechala do druhého dne v lednici a po upečení byla vynikající ,po ní se jen zaprášilo .Doporučuji vyskoušet nemá opravdu chybu ,já jsem si ji hned zamilovala . ještě teď se mi zbíhají sliny .

      21.12.2011 11:18:29

    • ráduška
      ráduška

      Jen se chci zeptat jestli kačenka není dost na sladko.:-),když ji budu chtít udělat s knedlo-zelo?. Děkuji

      26.10.2011 19:38:13

    • Tymmy
      Tymmy

      hrozně mi to pouštělo šťávu, odebíral jsem jak divej... je to tim, že jsem kachnu nezašil?

      02.10.2011 14:34:18


    Nalezeno receptů: 13
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Medová kachna na hruškách

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.