reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

na ozdobu

Postup přípravy

V míse smícháme veškeré sypké suroviny - oba druhy mouky, cukr, granko (popřípadě instantní kakao), prášek do perníku i skořici. Do směsi vyklepneme vejce a přilijeme olej, vlažnou vodu a tekutý med. Promícháme.

Kandované třešně nakrájíme na čtvrtky, smícháme s jablky a zapracujeme do těsta. Těsto důkladně propracujeme.

Těsto nalijeme do tukem vymazané a polohrubou moukou vysypané formy a těsto nahrneme od středu směrem k okrajům formy. Vložíme do středně (165 °C) vyhřáté trouby a pečeme na 180°C asi 50 - 60 minut. Špejlí vyzkoušíme, zda je těsto upečené. 10 minut před dopečením můžeme formu překrýt kusem alobalu.

Hotovou bábovku necháme částečně vychladnout, pak ji vyklopíme, ozdobíme tenkými plátky jablek a posypeme skořicovým cukrem.

1 hrnek = 250ml

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Komentáře k receptu Medová jablečná bábovka

Celkový počet komentářů: 2
  • .Renča.
    .Renča.

    Děkuji za pochvalu a dovolím si poprosit o fotečku :-)

    02.03.2011 19:42:57

  • boudny.jaroslav
    boudny.jaroslav

    Můj první pokus s pečením, asi před dvěmi léty. Sklidil obrovský úspěch a od té doby chcou všichni pouze a jen tuto bábovku. Sice už asi nikdy neupeču nic jiného, ale mi to vlastně nevadí. Recept už znám nazpaměť i pozpátku, takže velké díky :-))

    01.03.2011 11:37:06

Nalezeno receptů: 2

Přidat příspěvek k receptu Medová jablečná bábovka