reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Medailonky z vepřové panenky servírované na blanšírovaném chřestu

Recept na luxusní medailonky z vepřové panenky servírované na blanšírovaném chřestu s lusky cukrového hrášku, přelitý jemnou omáčkou z chřestu dochucenou chilli.


  • 3,0

    3 4
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 699 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 932 hodnocení

Velikonoční pečení s dětmi: Tyhle sušenky ve tvaru zvířátek je budou bavit!

3. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 672 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 753 hodnocení

Velikonoce se blíží: Otestujte se, jak dobře znáte velikonoční zvyky

2. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Trvanlivé potraviny do zásoby: Víte, jak je správně skladovat?

1. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,2 587 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 739 hodnocení

Droždí: Jak na to, aby se kynuté moučníky povedly na výbornou?

31. 3. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 281 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 626 hodnocení

Vařte levně a ze zbytků - ulevíte peněžence i planetě, navíc si skvěle pochutnáte

30. 3. 2020

Postup přípravy

Vepřovou panenku si očistíme, osolíme hrubozrnnou solí a pepřem a necháme odstát v pokojové teplotě. Rozkrojíme ji na 3 stejné části a dlaní lehce stlačíme proti pracovní desce.

Svazek zeleného chřestu umyjeme a oloupeme škrabkou na brambory. Loupeme od hlavičky - asi ve 1/3 stonku - směrem k nejtlustějšímu místu. Po očištění ulomíme nejtvrdší a nejpevnější část chřestu a uschováme spolu s oloupanými slupkami.

Oloupaný chřest dáme vařit do kuřecího vývaru asi na 3 - 4 minuty, dokud nezkřehne a nebude krásně křupavý. Vývar z chřestu necháme stranou a nevyléváme. Poté chřest ihned vyjmeme a dáme prudce zachladit do studené vody s ledem. Zastavíme tím vaření uvnitř chřestu a ten zůstane křupavý a zelený. Chřest překrájíme na třetiny.

Lusky cukrového hrášku omyjeme a připravíme si je ke chřestu. Na olivovém oleji si orestujeme najemno nakrájenou šalotku, kterou necháme lehce zezlátnout. Poté přidáme česnek nakrájený na plátky. Necháme zpěnit a přidáme slupky a konce chřestu, které nám zůstaly po čištění chřestu. Zalijeme silným vývarem a vývarem z chřestu, který jsme si dali bokem. Necháme povařit, abychom získali hodně silný chřestový vývar.

Ručním mixérem rozmixujeme povařené zbytky ve vývaru úplně dohladka. Přes jemný cedník propasírujeme vývar do druhého hrnce a zbytky z cedníku můžeme vyhodit. Vývar opět postavíme na plotnu a necháme probublávat. Omáčku dochutíme solí, pepřem a kapkou citronu, případně chilli. Po dochucení zjemníme smetanou a necháme pomalu zhoustnout.

Rozehřejeme si pánev, případně gril a vložíme na ni nakrájenou panenku. Zprudka ogrilujeme tak, aby bylo maso medium. Na druhé pánvi si rozehřejeme máslo a přidáme překrájený chřest spolu s lusky cukrového hrášku. Orestujeme krásně dozlatova, lehce osolíme a opepříme. Nesmíme zapomínat, že máme ochucené maso, ochucenou omáčku, takže s kořením šetříme.

Pokud máme hotovo, naservírujeme na čistý bílý talíř. Chřest s cukrovým hráškem dáme doprostřed talíře, tři medailonky položíme na ně a lehce přelijeme omáčkou. Medailonky z vepřové panenky servírované na blanšírovaném chřestu ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Medailonky z vepřové panenky servírované na blanšírovaném chřestu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.