reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Medailonky z hovězí svíčkové na italském dýňovém rizotu s restovanou panchettou a bylinkami

Vynikající recept na medailonky z hovězí svíčkové podávané na Italském dýňovém krémovém rizotu s restovanou panchettou a čerstvými bylinkami.


  • 3,0

    3 2
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 815 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 032 hodnocení

Vaříme s červenou čočkou: Vděčná luštěnina do polévek, karbanátků i salátů

22. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 752 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 848 hodnocení

Vaříme levně aneb chutné pokrmy za pár korun

22. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 218 hodnocení

KVÍZ: Vyzkoušejte si, jak dobře znáte světovou kuchyni

22. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 612 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 798 hodnocení

Podzim a naše nálada

22. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 695 hodnocení

Když dojde droždí, zachrání nás kvásek: Skvělé recepty na kváskové pečivo

22. 9. 2020

Postup přípravy

Nejprve si rozpůlenou dýni vydlabeme a zbavíme slupky. Dýni rozkrájíme na větší kusy cca 0,5 kg - 1 kg, vložíme na plech, zakápneme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Dýni vložíme do mírně předehřáté trouby při teplotě 120 - 140 °C a pečeme do změknutí.

Upečenou dýni vyjmeme z trouby a necháme vychladnout. Vychladlou dýni nastrouháme na hrubém struhadle a odebereme potřebné množství.

Z očištěné, chlazené hovězí svíčkové si ukrojíme 2 medailonky, každý o váze 100 g. Na pánvi orestujeme rýži, až zesklovatí. Zalijeme ji trochou vody a dusíme. Za občasného podlévání dusíme doměkka.

Na vysoké pánvi dozlatova orestujeme nakrájenou červenou cibuli a najemno nakrájenou panchettu. Podlijeme kuřecím vývarem a přivedeme k varu. Do vývaru přidáme nastrouhanou dýni a podušenou rýži i s tekutinou. Rizoto nám začne krémovatět v důsledku vysokého obsahu škrobu v rýži. Přidáme hrst nadrobno nasekaných čerstvých bylinek a odstavíme.

Mezitím si na rozpálený gril položíme medailonky ze svíčkové, které osolíme a opepříme. Grilujeme z každé strany asi 2 minuty. Poté sejmeme maso z grilu a necháme chvíli odpočinout, aby se šťáva rozptýlila do celého masa.

Do horkého odstaveného rizota, které už nevaříme, přidáme hrudku vychlazeného másla a promícháme. Tím získá ke své krémovitosti jemnou máslovou příchuť a lesk.

Na talíř servírujeme dýňové rizoto, přidáme hovězí medailonky a ozdobíme čerstvými bylinkami. Medailonky z hovězí svíčkové na italském dýňovém rizotu s restovanou panchettou a bylinkami ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Medailonky z hovězí svíčkové na italském dýňovém rizotu s restovanou panchettou a bylinkami

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.