reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Medailonky z hovězí svíčkové na italském dýňovém rizotu s restovanou panchettou a bylinkami

Vynikající recept na medailonky z hovězí svíčkové podávané na Italském dýňovém krémovém rizotu s restovanou panchettou a čerstvými bylinkami.


  • 3,0

    3 2
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 543 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 813 hodnocení

Přírodní lékárnička: Hlávkové zelí a jeho využití nejen v kuchyni

16. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 591 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 659 hodnocení

Jak žít s bezlepkovou dietou

16. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

15. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 559 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

15. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 532 hodnocení

Recept na jakoukoli oslavu: Sýrová roláda krok za krokem

14. 9. 2019

Postup přípravy

Nejprve si rozpůlenou dýni vydlabeme a zbavíme slupky. Dýni rozkrájíme na větší kusy cca 0,5 kg - 1 kg, vložíme na plech, zakápneme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Dýni vložíme do mírně předehřáté trouby při teplotě 120 - 140 °C a pečeme do změknutí.

Upečenou dýni vyjmeme z trouby a necháme vychladnout. Vychladlou dýni nastrouháme na hrubém struhadle a odebereme potřebné množství.

Z očištěné, chlazené hovězí svíčkové si ukrojíme 2 medailonky, každý o váze 100 g. Na pánvi orestujeme rýži, až zesklovatí. Zalijeme ji trochou vody a dusíme. Za občasného podlévání dusíme doměkka.

Na vysoké pánvi dozlatova orestujeme nakrájenou červenou cibuli a najemno nakrájenou panchettu. Podlijeme kuřecím vývarem a přivedeme k varu. Do vývaru přidáme nastrouhanou dýni a podušenou rýži i s tekutinou. Rizoto nám začne krémovatět v důsledku vysokého obsahu škrobu v rýži. Přidáme hrst nadrobno nasekaných čerstvých bylinek a odstavíme.

Mezitím si na rozpálený gril položíme medailonky ze svíčkové, které osolíme a opepříme. Grilujeme z každé strany asi 2 minuty. Poté sejmeme maso z grilu a necháme chvíli odpočinout, aby se šťáva rozptýlila do celého masa.

Do horkého odstaveného rizota, které už nevaříme, přidáme hrudku vychlazeného másla a promícháme. Tím získá ke své krémovitosti jemnou máslovou příchuť a lesk.

Na talíř servírujeme dýňové rizoto, přidáme hovězí medailonky a ozdobíme čerstvými bylinkami. Medailonky z hovězí svíčkové na italském dýňovém rizotu s restovanou panchettou a bylinkami ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Medailonky z hovězí svíčkové na italském dýňovém rizotu s restovanou panchettou a bylinkami

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.