reklama
hledat uživatel
       

Ingredience

podle chuti

Energetická hodnota

1739 kJ / 415,4 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Promícháme žloutky, cukr, rozpuštěné máslo a přidáme mouku, kvásek a vlažné mléko, vanilkový cukr a mícháme tak dlouho, až se nám začnou tvořit bublinky. Poté přidáme nasekané mandle a rozinky a zpracujeme.

Těsto necháme vykynout na teplém místě.

Poté těsto zpracujeme na bochánek a uděláme ve středu kříž. Necháme znovu kynout na plechu a poté potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mandlemi.

Mazanec pečeme asi 20 minut na 180 °C a potom 25 minut na 120 °C.

Upečený mazanec jíme tak, jak máme rádi.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Komentáře k receptu Mazanec

Celkový počet komentářů: 165
  • ryba.ml
    ryba.ml

    Super recept

    Celá dávka do 1 dortové formy, 180°C na 15min+120°C na 40min.
    Mazané malinko propadl, ale jinak nadýchaný a chuťově super.

    18.11.2017 19:56:10

  • Čudlík
    Čudlík

    Komentář k receptu Mazanec

    Některé negaticní komentáře tady nechápu...Je to super recept, mazanec se moc povedl a to i bez pekárny a se sušenými kvasnicemi...:) děkuji!

    23.04.2017 17:10:47

  • Sylvie
    Sylvie

    První pokus upéci svůj domácí mazanec

    Skvělý recept, můžu vřele doporučit. Mazanec se krásně upekl, je dozlatova, mnohem větší než kupovaný, odteď už budeme péct každoročně domácí.

    17.04.2017 13:41:20

  • Domča
    Domča

    Komentář k receptu Mazanec

    Výborný �

    17.04.2017 08:51:12

  • Aja
    Aja

    Komentář k receptu Mazanec

    Ja nevim proc ale neslo mi to vytvarovat :( drzela sem se postupu ale nejak se mi nepoved :(

    16.04.2017 22:03:10

  • Máca
    Máca

    Komentář k receptu Mazanec

    Super recept, povedl se výtečně, už jiný zkoušet nebudu, zadělala jsem v pekárně a pak upekla dva kousky, místo klasického droždí jsem použila sušené - cca 2 lžičky.

    16.04.2017 08:25:29

  • Apapi
    Apapi

    15.04.2017 13:33:46

  • Marťan Álien Had
    Marťan Álien Had

    Můj první mazanec. K 3 žloutkům jsem do těsta přidala i jeden bílek a zbylé dva jsem nechala na samotné pomazávání (asi 3x jsem pomázávala během pečení). Těsto jsem dělala ručním šlehačem a bohužel jsem neměla mléko, tak jsem nahradila 100 ml kefírovým mlékem naředěným 150 ml vody. Udělala jsem z toho dva bochánky, pekla jsem 15 minut na 180 °C a poté dopékala cca 40 minut na 120 °C. Nic se nespálilo, jsou krásně zlaté a hlavně nejsou uvnitř vůbec suché. Takže jsou příjemně vláčné na mazanec :-) Recept si píšu do své knížky na recepty, protože ta chuť je lepší než od maminky. Určitě vyzkoušejte a nebojte se toho. Byl to můj první pokus o mazanec a celkově o kynuté pečivo a zadařilo se a sklízí jenom úspěch. :-) Díky za tento recept.

    15.04.2017 09:58:05

  • Věra
    Věra

    Komentář k receptu Mazanec

    Výborný recept.. Děkuji

    15.04.2017 08:58:42

Nalezeno receptů: 165

Přidat příspěvek k receptu Mazanec