Mazanec

2 hod | moučník | 8 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 423512x
Výborný a tradiční recept. Těsto si připravuji v domácí pekárně a pak peču v troubě.
Komentáře receptu 164
Uvařil jsem to (Recept vařilo 128 lidí)


Postup přípravy receptu

Promícháme žloutky, cukr, rozpuštěné máslo a přidáme mouku, kvásek a vlažné mléko, vanilkový cukr a mícháme tak dlouho, až se nám začnou tvořit bublinky. Poté přidáme nasekané mandle a rozinky a zpracujeme.

Těsto necháme vykynout na teplém místě.

Poté těsto zpracujeme na bochánek a uděláme ve středu kříž. Necháme znovu kynout na plechu a poté potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mandlemi.

Mazanec pečeme asi 20 minut na 180 °C a potom 25 minut na 120 °C.

Upečený mazanec jíme tak, jak máme rádi.

autor receptu:

Mazanec

Počet přidaných receptů: 3

Ingredience

na porcí

Energetický příjem

Mazanec - vypočítali jsme, že jedna porce připravená z uvedeného množství surovin představuje přibližný energetický příjem: 1739 kJ / 415,4 kCal (na 1 porci)
Vaše cena 2799 běžně 3999 Kč sleva 30 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,6
skvělý recept
382 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Mazanec

Recept se nachází v 1277 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 6010 receptů
myš1
recepty 4616 receptů
Baboš
Moučniky 1672 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Mazanec

Celkový počet komentářů: 10
  • Komentář k receptu Mazanec Čudlík 23.04.2017 17:10:47

    Některé negaticní komentáře tady nechápu...Je to super recept, mazanec se moc povedl a to i bez pekárny a se sušenými kvasnicemi...:) děkuji!

  • První pokus upéci svůj domácí mazanec Sylvie 17.04.2017 13:41:20

    Skvělý recept, můžu vřele doporučit. Mazanec se krásně upekl, je dozlatova, mnohem větší než kupovaný, odteď už budeme péct každoročně domácí.

  • Komentář k receptu Mazanec Domča 17.04.2017 08:51:12

    Výborný �

  • Komentář k receptu Mazanec Aja 16.04.2017 22:03:10

    Ja nevim proc ale neslo mi to vytvarovat :( drzela sem se postupu ale nejak se mi nepoved :(

  • Komentář k receptu Mazanec Máca 16.04.2017 08:25:29

    Super recept, povedl se výtečně, už jiný zkoušet nebudu, zadělala jsem v pekárně a pak upekla dva kousky, místo klasického droždí jsem použila sušené - cca 2 lžičky.

  • Mazanec Apapi 15.04.2017 13:33:46

  • Chvála 15.04.2017 09:58:05

    Můj první mazanec. K 3 žloutkům jsem do těsta přidala i jeden bílek a zbylé dva jsem nechala na samotné pomazávání (asi 3x jsem pomázávala během pečení). Těsto jsem dělala ručním šlehačem a bohužel jsem neměla mléko, tak jsem nahradila 100 ml kefírovým mlékem naředěným 150 ml vody. Udělala jsem z toho dva bochánky, pekla jsem 15 minut na 180 °C a poté dopékala cca 40 minut na 120 °C. Nic se nespálilo, jsou krásně zlaté a hlavně nejsou uvnitř vůbec suché. Takže jsou příjemně vláčné na mazanec :-) Recept si píšu do své knížky na recepty, protože ta chuť je lepší než od maminky. Určitě vyzkoušejte a nebojte se toho. Byl to můj první pokus o mazanec a celkově o kynuté pečivo a zadařilo se a sklízí jenom úspěch. :-) Díky za tento recept.

  • Komentář k receptu Mazanec Věra 15.04.2017 08:58:42

    Výborný recept.. Děkuji

  • Komentář k receptu Mazanec Eva 15.04.2017 07:36:21

    Děkuji za skvělý recept.

Nalezeno receptů: 164
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Mazanec
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně vybírat letní obuv?

    Jak správně vybírat letní obuv?

    Léto máme všichni rádi, ale naše nohy mohou v parnu trpět. Zvlášť, když jim nedopřejeme vzdušnou obuv a necháme je potit se v uzavřené a neprodyšné obuvi. Trápí nás nejen odřené paty, malíčky a utlačované palce, zpocené a horoucí nohy, ale od nohou pak trpí i celé tělo dyskomfortem a naše celková tělesná i duševní pohoda klesá.

  • Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Chcete letos zažít adrenalin na vodě? Nebo se jen lehce nechat unášet po klidné hladině malé říčky? Než někde zavoláte klasické vodácké "ahoooj", věnujte pečlivou pozornost přípravě. Její základní parametry spočívají právě v tom, kam vlastně chcete jet.




přidat nový recept