těsto | ||
---|---|---|
1 špetka | sůl | |
3 ks | vejce | |
150 g | máslo | |
0.5 dl | rum | |
2 lžíce | rozinky | |
50 g | mandle | |
150 g | cukr moučka | |
1 balíček | vanilkový cukr | |
500 g | hladká mouka | |
1 ks | citronová kůra | |
1 špetka | muškátový oříšek | |
500 g | měkký tvaroh | |
2 balíčky | kypřicí prášek do pečiva | |
na potření | ||
vejce | ||
rum |
Všechny ingredience - hladká mouka, prášek do pečiva, vanilkový cukr, cukr moučka, nastrouhaná citronová kůra, muškátový oříšek, sůl, vejce, rozpuštěné máslo, měkký tvaroh, rum, rozinky, nasekané mandle - dáme do mísy a dobře proděláme, aby se tvaroh rozptýlil do celého obsahu. Tvaroh můžeme použít jak v kostce, tak i ve vaničce, přitom je jedno, jestli je tučný, nebo ne. Do těsta můžeme použít rozinky nebo kandované ovoce. Mandle rozdělíme a část dáme do těsta a zbytkem je posypem. Vytvoříme dva bochánky a potřeme je rozšlehaným vejcem, které rozředíme trochou rumu. Mazanec pečeme 60 minut v troubě při 160 °C. Mazanec z tvarohového těsta potom posypeme cukrem moučka, nakrájíme a podáváme na sváteční stůl.
To nejlepší z velikonoční kuchyně
První jarní sluníčko nám už za pár dní přinese jedny z nejdůležitějších svátků - Velikonoce. Velikonoční kuchyně je velmi pestrá a bohatá, každé jídlo na stole má svůj význam. Na velikonoční tabuli by rozhodně neměl chybět nadýchaný mazanec, kynuté jidáše, beránek, ale i dozlatova propečené jehněčí. Přinášíme vám spoustu do detailu doladěných tipů a velikonočních receptů.
Velikonoční mazanec na poslední chvíli? Díky těmto receptům ho ještě zvládnete
Kupovaný versus domácí mazanec, který je lepší? O tom není třeba dlouhých diskuzí. Domácí pečivo jen tak něco nepřekoná. A pokud váháte, zda se do pečení těsně před Velikonocemi pustit, neváhejte. Recepty jsme pečlivě vybírali a patří mezi ty nej. Nadýchané, jemné a vláčné pečivo, které bude chutnat celé rodině.
Autor:alex
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena