reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Mazanec z domácí pekárny

Mazanec právem patří k velikonočním svátkům. Domácí pekárna nám jeho výrobu usnadní.


  • 3,6

    176×

    3,5 176
  • 2 h 40 min

  • 11×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

na potření

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 577 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

10+1 otázek: Tuky jsou pro tělo nepostradatelné, kterým se však raději vyhýbat?

14. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 611 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 685 hodnocení

Recept na vánoční perníčky krok za krokem

14. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 174 hodnocení

Příprava smaženého sýru podle šéfkuchaře

14. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 684 hodnocení

Videorecept: Vafle z ječné mouky - rychlá svačinka, se kterou u dětí zabodujete!

13. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 554 hodnocení

Recept na smaženou cuketu v sýrovém těstíčku s dýňovým pyré

12. 11. 2019

Postup přípravy

Tuk na pečení si rozpustíme a necháme zchladnout.

Do pekárny dáme mléko, rozšlehaná vejce, rozpuštěný tuk, špetku soli, cukr, vanilkový cukr, mouku, citronovou kůru a nakonec nadrobíme droždí.

Zapneme program těsto a po zvukovém signálu přidáme sekané mandle. Za hodinu a padesát minut máme připravené a vykynuté těsto. Troubu předehřejeme na 180°C.

Z těsta vytvarujeme dva bochánky, které na plechu ještě necháme chvíli kynout. Pak je potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sekanými mandlemi, uprostřed do kříže nastřihneme a dáme péct.

Po čtvrt hodině pečení zakryjeme mazance alobalem, teplotu stáhneme na 150 °C a dopékáme ještě 25 minut.

Hotové mazance můžeme poprášit moučkovým cukrem a podáváme.

Foto: Shutterstock.com

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Mazanec z domácí pekárny

    Celkový počet komentářů: 10
    • .Renča.
      .Renča.

      mňam

      Výborný - doporučuji. Pekla jsem v pekárně a místo cukru použila sladidlo - manžel, diabetik si moc pochvaloval a tak jsem za 3 dny pekla znovu a použila sušené droždí

      11.04.2017 20:01:48

    • Sančo
      Sančo

      Komentář k receptu Mazanec z domácí pekárny

      Čupr recept, jednoduchý a chutný. Udělali jsme z dávky 3 menší kusy. Alobalem není třeba přikrývat, je bezva i bez. Doporučuji všem milovníkům sladkého jídla.

      04.04.2015 17:41:20

    • Drahuš
      Drahuš

      Komentář k receptu Mazanec z domácí pekárny

      A můžu ten mazanec v pekárně i upéct a nee v troubě?

      15.01.2015 17:26:22


    • allybally007
      allybally007

      Velikonoční mazanec

      Pekla jsem úplně poprvé! Vypadá luxusně, doufám, že bude i chutnat. Pekárna je skvělá věc na přípravu těsta. Prostě pohoda!

      18.04.2014 12:02:32

    • moni
      moni

      domácí pekárna

      Já domácí pekárnu kupovala přes http://domaci-pekarny.hyperzbo zi.cz. Skvělé ceny, široký výběr!

      08.04.2014 11:20:15

    • Jardatrek
      Jardatrek

      Super recept, všichni si vždy pěkně pochutnáme :)

      26.01.2011 16:06:46

    • Didik
      Didik

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      10.04.2010 17:48:25


    Nalezeno receptů: 10

    Přidat příspěvek k receptu Mazanec z domácí pekárny

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.