reklama
hledat uživatel
       

Mátový koláč

Recept na rychlý a chutný slaný koláč. Výborný je s bílým jogurtem nebo zakysanou smetanou a černými olivami.


  • 5,0

    5 2
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

podle chuti

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 556 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 167 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

11. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

10+1 otázek: Čínská medicína a její principy

10. 10. 2019

Postup přípravy

Mátu najemno nasekáme. Vajíčka rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

Žloutky s moukou, práškem do pečiva, muškátovým oříškem a mlékem zpracujeme na hladké těsto. Bílky vyšleháme se špetkou soli na tuhý sníh. Nastrouhaný sýr a mátu vmícháme do těsta, opatrně přidáme sníh.

Těsto vlijeme do předem vymazané a vysypané formy. Svrchu potřeme olivovým olejem. Dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C. Délka pečení závisí na tvaru formy, já peču v remosce 35 minut. Hotový mátový koláč vyndáme z formy a necháme vychladnout. Pak ho nakrájíme.

Mátový koláč podáváme s bílým jogurtem a černými olivami.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Mátový koláč

    Celkový počet komentářů: 1

    • panim
      panim

      Nejdřív jsem trochu pochybovala, ale je to pravdu dobrá obměna. Dá se k snídani, jako předkrm nebo lehká večeře. Bez smetany a oliv to není ono. Nejlepší je samozřejmě nadýchaný voňavý čerstvý, ale dá se sníst i po pár dnech. To pro ty, co neradi vyhazují jídlo;-)

      19.03.2016 11:10:23


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Mátový koláč

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.