reklama
hledat uživatel
       

Mátová zmrzlina

Zmrzlina s příchutí svěží máty. 4 - 6 porcí.


  • 3,0

    665×

    3 665
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty


Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Postup přípravy

Vejce a cukr dáme do mísy a šleháme elektrickým šlehačem nebo kovovou metlou do zhoustnutí. Čokoládu nastrouháme nebo nasekáme nadrobno.

Mléko a smetanu přivedeme za stálého míchání v rendlíku k varu. Jakmile se začnou tvořit bubliny, vlijeme směs za stálého míchání do ušlehaných vajec.

Krém vlijeme do rendlíku a opatrně za stálého míchání vaříme, dokud nezhoustne tak, aby ulpíval na vařečce. Přejedeme-li prstem po povrchu krému, zanechá na něm prst stopu.

Mátové lístky omyjeme, natrháme na kousky a vmícháme do krému. Po vychladnutí krém přikryjeme potravinářskou fólií, necháme stát 1 1/2 hodiny a potom uložíme na 30 minut do chladničky.

Krém přecedíme, abychom z něj odstranili mátu. Můžeme ho také obarvit potravinářským barvivem. Přelijeme ho do zmrzlinového strojku a postupujeme podle návodu výrobce. Když je hmota téměř zmrazená, vmícháme do ní kousky čokolády. Nemáte-li strojek na zmrzlinu, přelijeme hmotu do nádoby a umístíme do ledničky. Po zatuhnutí hmotu vyndáme, rozšleháme a znovu vrátíme do ledničky. Postup opakujeme 4krát v půlhodinových intervalech.

Zmrzlinu upravíme do vhodné nádoby, překryjeme potravinářskou foólií a uložíme do mrazničky. Vydrží až 3 měsíce. Před podáváním ji necháme asi 20 minut změknout v chladničce.

Zdroj: Slovart.cz

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Mátová zmrzlina

    Celkový počet komentářů: 3
    • Anice
      Anice

      Komentář k receptu Mátová zmrzlina

      Ahojky, zdědila jsem po mé prababičce recept na výtečnou a hlavně zdravou domácí zmrzlinu s touto příchutí. Příprava je neskutečně rychlá!
      Koukněte se: http://bit.ly/2mQ9j68

      Snad Vám bude chutnat :)

      04.03.2017 11:23:50

    • Eva
      Eva

      To vypadá zajímavě

      Váš recept mne nadchl. Mátu miluju, jen musím vyhrabat zmrzlinový strojek, někam jsem ho uklidila, aby nepřekážel. Snad bude fungovat. Už aspoň 15 let jsem ho nepoužila. Děláte tu zmrzlinu často?

      21.07.2006 08:41:29

      • Jana Machalová
        Jana Machalová

        Re: To vypadá zajímavě

        Upřímně řečeno celkově zmrzlinu často nedělám. V současnosti máme starou lednici, kde není mrazák, takže není kde mrazit. (Už rok kupujeme novou:-))Když ale máme náladu, nebo jedeme k rodičům (s obřím mrazákem), tak zmrzlině zaholdujeme. Tenhle recept mám hrozně ráda(jako všechno sladké. S přítelem sice zmrzliny milujume, ale já jí nikdy moc nesním:-) Máta je však nenahraditelná.

        21.07.2006 11:04:07



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Mátová zmrzlina

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.