reklama
hledat uživatel
       

Matesy v oleji

Recept na mňamku v oleji.


  • 4,8

    32×

    4,7 32

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Ryby nasolíme jako na uzení, můžeme mírně přesolit. Necháme 3 dny nasolené.

Po 3 dnech ryby opláchneme a zalijeme je octem tak, aby byly ponořené, necháme opět uležet 3 dny.

Poté ryby dvakrát opláchneme vodou, stáhneme kůži a naskládáme do sklenice. Matesy prokládáme nakrájenou cibulí, bobkovým listem, novým kořením a celým pepřem. Potom ryby zalijeme olejem (nejlépe olivovým), ale nemusí být.

Za 8 dní můžeme matesy v oleji ochutnávat.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Matesy v oleji

    Celkový počet komentářů: 12
    • Jiří Roubíček
      Jiří Roubíček

      trvanlivost

      Dobrý den. Jakou trvanlivost mají takto naložení slanečci? Popřípadě jak jí prodloužit? (zavařit?) Děkuji

      12.10.2018 22:00:39

    • SB Praha
      SB Praha

      Tvrdé ryby !!!!

      Dobrý den, dovolím si reagovat na některé příspěvky:
      1) co se týká tvrdosti masa, tak záleží i na velikosti ryby, když je to malá čudla a necháte jí 3 dny nasolenou, tak se tzv. spálí a maso už nikdy nezměkne, takže když máte malé sledě cca 15cm stačí max. 12 - 24 hodin. (píši z vlastní zkušenosti, spálil jsem si solí takto po dvou dnech kilový filet z lososa)
      2) reakce na czmirek komentář: ryba se dává do octa aby měla měkké kosti i ty nejmenší, co se týká doby naložení platí to samé, jako u soli, takže když jsou malé stačí většinou jen 1 den, když je pak propláchnete a očistíte a naložíte do oleje, budou asi fajn, četl jsem nějaký německý recept a tam psali 6% ocet

      Škoda, že autor nenapsal velikost ryb, z kterých matjesy dělal.
      Zrovna jdu na ně, přeji pěkný den a dobrou chuť

      02.03.2018 17:57:34

    • Eliška Havelková
      Eliška Havelková

      Musim zkusit

      To musí být výborné - zkusím, děkuji. 5 *

      07.01.2018 07:18:06


    • MARU
      MARU

      Klidně ryby hodně přesolim. vypere se to.Maso bylo dost tvrdé.Skusila jsem hodně propláchnuté ryby z octa nakrájet a zalít horkym olejem.Přidat cibuli, ještě podle chuti okořenit,dát do skleniček horké....a chutnalo mi...skleničky sice držely.Nejni na závadu..8 dnů nejméně nechat odpočinout.....Jde to i k vínu...

      10.08.2017 21:30:02

    • Czmirek
      Czmirek

      Komentář k receptu Matesy v oleji

      To je nějakej divnej recept. Od kdy jsou matjesy kyselý? Ty mají být slaný a cibulový.. Asi ho raději nebudu ani zkoušet, abych nezkazil maso. Ty komentáře tady mi to jen potvrzují.

      07.06.2017 18:43:26

    • petr1pal
      petr1pal

      Uvedený recept prostě nefunguje, ryby (v mém případě sledi) jsou i po dodržení uvedených lhůt tuhé a ke kvalitním matjesům mají ještě hodně daleko !!!

      25.11.2016 10:45:16

    • tomas
      tomas

      Udělal jsem to jak je psáno. Chuťově dobrá práce ALE maso je tvrdé.
      Kde jsem udělal chybu?
      Poraďte Prosím

      18.03.2012 20:04:38

    • Jarda
      Jarda

      matesy alá zavináč

      tak dali prášky podle rady, mňamka to je, ale.......
      z receptu na matesy jsme udělali prvotřídní zavináče, mohu jen doporučit, jen bych přejmenoval titul matesy na zavináče v oleji.
      Ale jinak fakt MŇAMKA

      08.07.2011 18:36:05

      • václav
        václav

        Re: matesy alá zavináč

        Mohu s Jardou jedině souhlasit,také jsem dělal dle receptu ale z matjesů jsou kvalitní zavináče.Mohu jen doporučit.

        07.04.2015 18:57:26

    • DROBEK
      DROBEK

      MATESY V OLEJI

      RÁD BYCH SE OPTAL1, JAKOU RYBU POUŽÍT, VADÍ TŘEBA KAPR? MÁ SPOUSTY KOSTÍ ,MASO JE ROZBŘEDLÉ NEBUDE ZNĚJ PO TŘECH DNECH KAŠE?2 NEBUDE TO MASO KYSELÉ PO OCTU? D.

      30.06.2010 23:06:00

    Nalezeno receptů: 12
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Matesy v oleji

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.