reklama
hledat uživatel
       

Masový závin

Masový závin v listovém těstě je výborný hlavní chod s mnoha přílohami. Můžeme jej však podávat i jako teplý či studený předkrm.


  • 4,0

    13×

    4 13
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Rozmrazíme těsto, housku namočíme ve studené vodě a potom z pečiva přebytečnou vodu vymačkáme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. Podusíme je na másle do zesklovatění.

Mleté maso smícháme s houskou, cibulí s česnekem, vejcem hořčicí a kořením. Z masové hmoty uděláme šišku. Rozmrzlé listové těsto rozválíme a zabalíme do něj šišku z masa. Okraje potřeme rozkvedlaným vejcem, stlačíme je a těsto na několika místech propíchneme vidličkou.

Masový závin dáme péct dozlatova asi na 15 minut. Pak při nízké teplotě necháme dojít, aby bylo maso uvnitř hotové.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Masový závin

    Celkový počet komentářů: 1

    • stavros666
      stavros666

      masový štrůdlík

      Děkuji za inspiraci,zkusil jsem ho upéci a mňamkooo,to vám byla chuťovčička....pěkně jsem ho přiostřil,strávníci řekli DRŽKOPAL,ale v okamžiku byl sež.án.Posílám fotografie té ňamky....zkuste ho udělat,nebudete litovat a přeji dobrou chuť....///

      24.05.2015 22:54:06

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Masový závin

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.