reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

9. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Masový vývar se zelím Pak choi

Masový vývar se zelím Pak choi

Vyzkoušejte recept na pikantní polévku se zázvorem a zelím Pak choi. Tento masový vývar přijde vhod po nejrůznějších oslavách, třeba po blížícím se Silvestru.


  • 4,3

    23×

    4,3 23
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 823 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Svatomartinské hody - 6 nejlepších receptů na dokonalou hostinu

29. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

29. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Dušené červené zelí s brusinkami krok za krokem

28. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Rychlé a zdravé mlsání na halloweenskou párty? Zkuste si doma vyrobit gumové medvídky jen ze tří ingrediencí!

28. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 704 hodnocení

Recept na houbovou bramborovou polévku krok za krokem

27. 10. 2020

Postup přípravy

Hovězí maso omyjeme, cibuli a česnek oloupeme a kořenovou zeleninu (celer, mrkev a petržel) očistíme. Zázvor oloupeme a nakrájíme na plátky. Poté vše vložíme do většího hrnce, zalijeme asi 2 l vody, osolíme, přidáme koření (bobkový list, celý černý pepř a nové koření) a přivedeme k varu. Maso vaříme zvolna, dokud nebude zcela měkké. Mezitím rozebereme zelí Pak choi na jednotlivé listy, které omyjeme a překrájíme na nudličky. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka.

Měkké maso vyjmeme z vývaru a natrháme na kousky. Vývar scedíme do jiného hrnce, ochutíme chilli vločkami, přivedeme k varu a přidáme nakrájené zelí Pak choi. Zeleninu krátce povaříme doměkka a odstavíme z tepla. Nakonec vmícháme jarní cibulku, na kolečka nakrájenou mrkev a vývar se zeleninou podle chuti přisolíme.

Vařené hovězí maso rozdělíme na porce, přelijeme horkým masovým vývarem se zeleninou a ihned podáváme. Vhodnou přílohou je bageta. Chceme-li mít polévku se zelím Pak choi sytější, můžeme do vývaru zavařit jasmínovou rýži a pokrm podávat jako samostatný chod (třeba k večeři).

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Masový vývar se zelím Pak choi

    Celkový počet komentářů: 3
    • Anna
      Anna

      Vynikající životabudič

      Vzhledem k tomu, že pak choi nebývá u nás běžně v prodeji, používám pekinkské zelí. K tomu si uvařím rýžové širší nudle, které dám do misky, na ně uvařené maso, naťovou cibulku, nakrájenou chilli papričku a zaliju horkým vývaren se zelím. Je to přímo životabudič.Pokud nemám koriandrovou nať, dám do vývaru pár rozdrcených koriandrových semen.

      28.01.2020 14:18:36

    • Bohuslava
      Bohuslava

      Komentář k receptu Masový vývar se zelím Pak choi

      Nejsem si jistá zda toto jídlo bude dobré ale zkusit to můžeme uvařit ale ne pro nás

      09.12.2016 19:39:06

    • Petr Král
      Petr Král

      Komentář k receptu Masový vývar se zelím Pak choi

      Zajímavý recept. Děkuji za inspiraci.

      29.11.2016 10:09:55



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Masový vývar se zelím Pak choi

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.