reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

náplň

podle potřeby

pyré

Postup přípravy

Nejprve si připravíme bramborovou kaši. Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Potom je slijeme a našťoucháme na pyré. Zamícháme do nich vlažné mléko, lžičku strouhaného křenu a špetku soli i pepře. Pro zjemnění můžeme přidat trochu másla.

Cibuli nasekáme na jemno a orestujeme na rozpáleném oleji spolu s mletým masem. Asi po 3 - 4 minutách přidáme vývar, ve kterém jsme rozmíchali kukuřičnou moučku a na kousky nakrájená sušená rajčata. Za stálého míchání necháme přejít varem, pak sejmeme z plotny a přidáme na kousky natrhaný rozmarýn, worchesterovou omáčku, osolíme a opepříme.

Masovou směs rozložíme do zapékací mísy, navrch rozprostřeme bramborovou kaši, můžeme upravit do mřížky a dáme zapéct na 30 minut při 200 °C.

Masový nákyp jako ze Skotska ihned podáváme jako hlavní chod. V původním receptu byla místo sušených rajčat v oleji uvedená mrkev a celer, ale doma nám to chutnalo více s těmi rajčaty. Zkoušela jsem obě verze.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Komentáře k receptu Masový nákyp jako ze Skotska

Celkový počet komentářů: 2
  • Romca
    Romca

    Moc dobré!

    Na doporučení předchozí přispěvatelky jsem bramborovou kaši ca 10 min. před pečením posypala strouhaným eidamem a jídlo bylo výborné. Recept je moc dobrou alternativou k původnímu receptu na pastýřský koláč.

    20.10.2015 15:21:18

  • ryba123
    ryba123

    Jiná varianta

    Podobné jídlo jsem připravovala před 47 lety v Londýne. Místo rajčat jsem používala masité paprikové lusky(pokrájené na kostičky) a na plátky krájené žampiony. A na posledních 10 minut jsem povrch kaše posypala strouhaným sýrem. Říkali jsme tomu zapékaný mincedmeat. A rodině to chutná dodnes.

    18.06.2015 14:45:57

Nalezeno receptů: 2

Přidat příspěvek k receptu Masový nákyp jako ze Skotska

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.