reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Masový nákyp jako ze Skotska

Výborný masový nákyp zapečený s bramborovou kaší je inspirovaný receptem ze skotského Glasgow.


  • 5,0

    5 8
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň

podle potřeby

pyré



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 652 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Luštěninové rigatoni se sušenými rajčaty a uzeným tofu krok za krokem

20. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 650 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 726 hodnocení

Recept na kuřecí stehna s houbami krok za krokem

19. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 130 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 184 hodnocení

Zažeňte hlad v práci! 6 tipů na rychlé jídlo do krabičky

18. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 718 hodnocení

Luštěninové saláty: Jak na zdravý oběd, který opravdu chutná

17. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 600 hodnocení

Recept na kuřecí nudličky v kokosové omáčce krok za krokem

16. 2. 2020

Postup přípravy

Nejprve si připravíme bramborovou kaši. Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Potom je slijeme a našťoucháme na pyré. Zamícháme do nich vlažné mléko, lžičku strouhaného křenu a špetku soli i pepře. Pro zjemnění můžeme přidat trochu másla.

Cibuli nasekáme na jemno a orestujeme na rozpáleném oleji spolu s mletým masem. Asi po 3 - 4 minutách přidáme vývar, ve kterém jsme rozmíchali kukuřičnou moučku a na kousky nakrájená sušená rajčata. Za stálého míchání necháme přejít varem, pak sejmeme z plotny a přidáme na kousky natrhaný rozmarýn, worchesterovou omáčku, osolíme a opepříme.

Masovou směs rozložíme do zapékací mísy, navrch rozprostřeme bramborovou kaši, můžeme upravit do mřížky a dáme zapéct na 30 minut při 200 °C.

Masový nákyp jako ze Skotska ihned podáváme jako hlavní chod. V původním receptu byla místo sušených rajčat v oleji uvedená mrkev a celer, ale doma nám to chutnalo více s těmi rajčaty. Zkoušela jsem obě verze.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Masový nákyp jako ze Skotska

    Celkový počet komentářů: 2

    • Romca
      Romca

      Moc dobré!

      Na doporučení předchozí přispěvatelky jsem bramborovou kaši ca 10 min. před pečením posypala strouhaným eidamem a jídlo bylo výborné. Recept je moc dobrou alternativou k původnímu receptu na pastýřský koláč.

      20.10.2015 15:21:18

    • ryba123
      ryba123

      Jiná varianta

      Podobné jídlo jsem připravovala před 47 lety v Londýne. Místo rajčat jsem používala masité paprikové lusky(pokrájené na kostičky) a na plátky krájené žampiony. A na posledních 10 minut jsem povrch kaše posypala strouhaným sýrem. Říkali jsme tomu zapékaný mincedmeat. A rodině to chutná dodnes.

      18.06.2015 14:45:57


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Masový nákyp jako ze Skotska

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.