reklama
hledat uživatel
       

Masový dort

Tento recept je příjemným překvapením pro ty, co nemusí mít sladké dorty.


  • 5,0

    5 9

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

nádivka



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 622 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 878 hodnocení

Čokoládový Sacher dort krok za krokem

19. 1. 2020

Bábovka

4,7 1 627 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 706 hodnocení

Šéfkuchařův videorecept: Jak na nakládaný sýr, kterým oslníte nejednu návštěvu?

18. 1. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 181 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

17. 1. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 576 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 707 hodnocení

Luštěninové rigatoni s cuketou a parmazánem krok za krokem

16. 1. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 276 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 582 hodnocení

Masopustní hodování - zabijačkový guláš, tlačenka a výborné sádlo jako za starých časů

15. 1. 2020

Postup přípravy

Rohlíky nakrájíme na kostičky a namočíme je do mléka. Necháme je asi 20 minut nasáknout. Pak z nich mléko důkladně vymačkáme. Přidáme nakrájenou anglickou slaninu, očištěné a nasekané houby s pórkem. Slaniny dáme jen část. Vše důkladně zamícháme a necháme uležet.

Vepřové maso nakrájíme na plátky a naklepeme na řízky. Rozklepeme je trochu víc a osolíme je. Dortovou formy dobře vymastíme olejem. Rozložíme do ní naklepané a osolené maso. Nejlépe od středu směrem ven tak, aby vše drželo pohromadě. Maso okořeníme a stejným způsobem vyložíme anglickou slaninou. Stačí vyložit jen dno, ale můžeme i okraje. Pak na maso vyklopíme nádivku a na ni rozložíme zbylé maso tak, aby nádivka nikde nebyla vidět. Plátky masa opět okořeníme.

Troubu předehřejeme na 200 - 250 °C na pečení zespodu. Vložíme masový dort a pečeme asi 45 minut, až je maso akorát a nádivka neteče. Doporučuji bodnout nožem seshora a malinko s ním zakvrdlat. Když poteče štáva, tak nádivka ještě není. Když už nádivka drží trochu tvar a neteče, tak zapneme pečení seshora a počkáme, dokud maso nemá barvu, jaká se nám líbí. Když získá barvu steaku,
tak je to akorát.

Masový dort necháme vychladnout a zdobíme podle fantazie.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Masový dort

    Celkový počet komentářů: 2

    • Natálie
      Natálie

      Velmi mě Váš recept zaujal, mohu se zeptat, jaké je na to dobré maso? Krkovice?

      09.01.2013 21:58:02

      • hanďula
        hanďula

        nejlepší je asi krkovice ale dá se použít jakýkoliv maso které máte rada zkoušeli jsme i z kýty a z kuřecího a vždy to dopadlo dobře

        08.08.2013 08:56:12


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Masový dort

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.