reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

4. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Masové šišky na grilu

Masové šišky na grilu

Recept na grilované šišky z mletého skopového a vepřového masa.


  • 4,1

    28×

    4,1 28
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Libový vepřový bůček bez kosti spolu se skopovým masem umeleme. Umleté maso osolíme, opepříme, ochutíme kmínem, paprikou, čubricou a prolisovaným česnekem. Potom do masové směsi zapracujeme olej a víno, směs necháme asi 6 hodin odležet v chladu.

Z masové směsi tvoříme šišky, které můžeme tvarovat na namočené špejle, nebo je samostatně opékat na středně rozpáleném grilu. Propečenost masa vyzkoušíme propíchnutím jehly. Když z masa vytéká jasně červená šťáva, přendáme maso do kovové misky (nebo zabalíme do alobalu) a necháme na okraji grilu asi 8 - 10 minut dopékat.

Masové šišky na grilu podáváme s nejrůznějšími dipy, pečivem a zeleninovými saláty.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Masové šišky na grilu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.