reklama
hledat uživatel
       

Masové rolky

Vepřové maso s náplní z uzenin a zeleniny. Nejlepší přílohou jsou bramborové noky.


  • 4,0

    21×

    4 21
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Brambory uvaříme a rozšťoucháme, necháme je vychladnout a pak do nich přidáme bramborovou moučku, trochu pšeničné mouky, vejce a trošku soli. Z hmoty snadno vymodelujeme noky - malé knedlíčky - s důlkem, kam se později nalije šťáva.

Příprava náplně: Červené zelí nakrájíme, povaříme, přidáme nakrájený bůček, pepř, sůl a nakonec, když se všechno začne vařit, přilijeme ocet.

Vepřové maso nakrájíme, naklepeme paličkou a připravíme si náplň. Tu tvoří nakrájená cibule, klobása, bůček a nakládaná okurka. Náplň naklademe na plát masa a zabalíme rolku, pak ji pomažeme hořčicí, osolíme, opepříme a začneme smažit. Když se maso vypeče, je dobré ho podlévat. Když jsou rolky hotové, do zbylé šťávy přidáme mouku, vodu a smetanu. Šťávu chvíli povaříme a pak jí můžeme zalévat noky - knedlíčky.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Masové rolky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.