reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Masové nudličky s pórkem restovaným na zázvoru

Zdravé nudličky z vepřové panenky s restovaným pórkem. Už fotka vás musí přesvědčit, že je recept opravdu jedinečný.


  • 4,6

    18×

    4,5 18
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 576 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 839 hodnocení

Recept na smaženou cuketu v sýrovém těstíčku s dýňovým pyré

12. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 608 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 684 hodnocení

Nachlazení a chřipka nebudou mít šanci: Uvařte si domácí zázvorový čaj

11. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 174 hodnocení

Recept na zelný chlebíček s uzeným krok za krokem

10. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 683 hodnocení

Recept na domácí krtkův dort krok za krokem

10. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 554 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

9. 11. 2019

Postup přípravy

Maso nakrájíme na tenké nudličky. Pokud máme rádi klasické lehce křupavé masové nudličky na čínský způsob, promícháme maso s kukuřičným škrobem. Ale není to nutné.

Do velké pánve, nejlépe do woku, nalijeme hodně oleje, rozpalíme ho a vhodíme do něj nudličky masa. Kromě kvalitního oleje můžete použít i palmový tuk v biokvalitě, který vydrží i hodně vysoké teploty, ale nedoporučuji ho používat příliš často kvůli neadekvátnímu složení mastných kyselin.

Maso smažíme necelou 1 minutu a pak slijeme pryč přebytečný olej. Můžeme dát na začátku i méně oleje a maso na něm smažit přibližně 4 minuty. Ale vhozením do většího množství oleje se maso stáhne a bývá křehčí.

Přidáme česnek a zázvor pokrájený na malinké kostičky a bílou část pórku. Společně chvíli restujte. Nakonec přidáme i zelenou část pórku a přírodní sójovou omáčku a ještě prohřejeme tak, aby pór byl měkký, ale křehký a hlavně zůstal svěže zelený. Pokud chceme zvýraznit zázvorovou chuť, po dovaření přidáme lžičku čerstvě vymačkané šťávy z čerstvého zázvoru.


Tento i další skvělé recepty s fotografiemi naleznete v kuchařské knize roku 2006 - Biokuchařka od Hanky Zemanové.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Masové nudličky s pórkem restovaným na zázvoru

    Celkový počet komentářů: 1

    • hajibuni
      hajibuni

      Komentář k receptu Masové nudličky s pórkem restovaným na zázvoru

      Jednoduché, rychle připravené a hlavně dobré jídlo :o)

      11.10.2014 16:15:36


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Masové nudličky s pórkem restovaným na zázvoru

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.