Papriky a rajčata omyjeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Tvrdý sýr (eidam) nakrájíme nahrubo, zauzený sýr najemno.
Na pánvi rozpálíme olej a cibulku osmažíme dozlatova. Poté na pánev přidáme mleté maso a orestujeme ho ze všech stran. Po několika minutách přidáme kečup, sůl, pepř, bazalku a nadrobno nakrájený česnek. Nakonec přidáme nakrájené rajčata a papriky.
Pánev odstavíme a připravíme si bešamelovou omáčku. Na pánvi na mírném ohni rozpustíme máslo, přisypeme mouku a vytvoříme jíšku. Tu zalijeme mlékem a povaříme, aby omáčka trochu zhoustla. Omáčka na lasagne by ale neměla být moc hustá. Můžeme osolit a přidáme muškátový oříšek. Nakonec do omáčky vmícháme žloutek rozkvedlaný v troše mléka, omáčku přivedeme k varu a pak odstavíme.
Pekáček vymažeme tukem a na dno nalijeme vrstvu bešamelové omáčky. Do ní naskládáme lasagne (používám předvařené lasagne - není třeba je vařit). Lasagne přelijeme trochou bešamelové omáčky, posypeme vrstvou tvrdého sýru (eidamu) a na tu dáme vrstvu masové směsi. Dáme další vrstvu těstovin a zopakujeme předchozí postup - na lasagne navrstvíme postupně bešamelovou omáčku, tvrdý sýr a maso. Vrstvení zakončíme lasagnemi, které jen jemně polijeme bešamelovou omáčkou a přelijeme směsí ze zauzeného sýra, kterou připravíme rozšleháním jednoho vajíčka a zbylého bílku. K tomu pak přidáme nadrobno nastrouhaný zauzený sýr, bazalku, česnek a špetku soli. Touto směsí nakonec po vrchu lasagne přelijeme.
Lasagne pečeme v zakrytém pekáčku v předehřáté troubě zhruba na 175 °C přibližně 45 minut. Pokud je ke konci pečení odkryjeme, vznikne nám na povrchu křupavá kůrčička.
Masové lasagne se zeleninou podáváme teplé se zeleninovou přílohou nebo s různými zeleninovými saláty.