reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Masové lasagne se sýrovo-smetanovou omáčkou

Lasagne zapečené s mletým masem a sýrovo-smetanovou omáčkou podáváme se zeleninovými saláty.


  • 4,6

    94×

    4,5 94
  • 1 h 15 min

  • 20×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Lasagne uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu. Sýry nastrouháme na jemném struhadle, nebo koupíme již strouhané.
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
Rajče a papriku omyjeme a nakrájíme na kostky.

Masová náplň: Na oleji necháme zpěnit cibuli a česnek, přidáme mleté maso a orestujeme. Vmícháme rajčatový protlak, osolime, opepříme a podusíme. Nakonec vmícháme nakrájená rajčata, papriku a ochutíme oreganem a bazalkou.

Omáčka: Zakysanou smetanu rozšleháme s vejcem, osolíme, opepříme a vmícháme strouhaný parmazán.

Zálivka: Vejce ušleháme do pěny, vmícháme utřený česnek a nastrouhaný eidam.

Zapékací misku vymažeme tukem, poklademe vrstvou lasagní, pokryjeme masovou náplní a přelijeme omáčkou. Vrstvy opakujeme. Zakončíme lasagnemi. Vložíme do trouby a zapečeme. Ke konci pečení přidáme zálivku a dopečeme do růžova.

Zapékané masové lasagne se sýrem podáváme se zeleninou podle chuti.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Masové lasagne se sýrovo-smetanovou omáčkou

    Celkový počet komentářů: 12
    • Jiřina
      Jiřina

      Komentář k receptu Masové lasagne se sýrovo-smetanovou omáčkou

      Recept je výborný, dá se samozřejmě modifikovat podle toho, co člověk doma má nebo nemá. Lasagne bych určitě nepředvařoval, není to potřeba, se smetanou jsou lepší, než když se sýrová omáčka dělá z mléka; všeobecně dobrotka velká. :-)

      29.01.2017 16:38:39

    • Lenna
      Lenna

      No tak uz jak jsem cetla prvni radek receptu, tak jsem se dost zastavila and tim, co to autorka pise, vzdyt lasagne se NIKDY predem nepredvaruji, protoze jinak je pote budete mit nejen slepene vsechny k sobe a budou na vyhozeni, ale i kdyby se vam podarilo to udelat tak, aby nebyli slepene k sobe, tak je budete mit po zaliti zalivkou tak odporne rozvarene, ze teda to pozivatelny moc nebude… uz 5 let ziju v v italii a jeste jsem zadnyho itala nevidela, ze by lasagne predvaroval…..

      19.03.2014 12:51:52

    • zchmel
      zchmel

      Perfektní chuťově a hlavně ne moc náročné!?!?!

      15.11.2013 13:03:50


    • vahaldor
      vahaldor

      doba peceni

      40min pect, poslednich 10min zalivku

      14.06.2012 12:31:22

    • Andynka.t
      Andynka.t

      Naprosto výborné. Přítel je miluje a i kolegyně v práci velmi obdivuje. Doporučuji

      31.05.2012 11:53:13

    • Tuareg
      Tuareg

      Vynikající

      Tento recept vařím už hodně dlouho a musím uznat, že jde o nejlepší recept na lasagne, s jakým jsem se setkal. Vařil jsem to už asi 8x a to už to má člověk vychytané a nic nezkazí. Právě chladnou na parapetu :-)

      02.04.2012 22:11:54

    • Jindřiška
      Jindřiška

      doba pečení

      Jak dlouho se to asi peče ?

      03.07.2011 00:17:45

    • kači
      kači

      Výborné, ale omylem jsem dala zálivku hned, tak jsem to pak přikryla, aby se to nepřipálilo a potom jsem je na konci pečení odkryla a nechala udělat kůrčičku.

      17.04.2011 20:48:09

    • suky
      suky

      Fakt moc dobrý,nezbylo ani na druhej den na chut. :)

      27.03.2011 13:45:10

    • Zdeňule
      Zdeňule

      výborné, neměla jsem sice lasagne, ale dala jsem kvalitnější těstoviny a bylo to super.

      24.02.2011 20:24:39

    Nalezeno receptů: 12
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Masové lasagne se sýrovo-smetanovou omáčkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.