Masové kuličky v leču s cuketou

35 min | hlavní chod | 4 porce | maďarská kuchyně | recept zobrazen: 539x
Recept na velmi chutné a pikantní letní jídlo - masové kuličky s letní zeleninou.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Nejprve připravíme fašírkovou směs na masové kuličky. Do mísy dáme mleté maso - mix hovězí a vepřové, maso osolíme, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem a majoránkou, přidáme vejce, ve vodě namočenou a poté pořádně vymačkanou žemli a prolisovaný česnek. Všechno spolu dobře promícháme a zahustíme strouhankou na tvarovatelnou hmotu, kterou odložíme na 1 hodinu odpočívat do chladničky, aby se propojily všechny chutě.

Zatím očistíme a připravíme zeleninu. Cibuli pokrájíme na měsíčky, česnek na plátky, zelené papriky a kapii na hrubší kusy, feferonku pokrájíme na jemno, rajčata na měsíčky, jarní cibulku na hrubší kusy, cuketu na kolečka a nové brambory na měsíčky, ty necháme zatím ve vodě odpočívat a posekáme petrželovou nať. Masovou směs vybereme z chladničky a rukama navlhčenými ve vodě vytvarujeme kuličky o průměru asi 3 cm, položíme je zatím na podnos.

V hrnci rozehřejeme olej, orestujeme na oleji cibuli a na jemno pokrájenou feferonku, potom necháme rozvonět plátky česneku a restujeme asi 1 - 2 minuty. Přidáme pokrájenou kapii a papriky, které opečeme, přilijeme domácí rajčatovou šťávu, orestujeme, přidáme mletou sladkou papriku a za stálého míchání necháme úplně rozpustit. Dále přidáme pokrájená rajčata a Erős Pista - domácí pálivý paprikový krém - recept zde. zarestujeme, přihodíme pokrájenou jarní cibulku a na závěr kolečka cukety, které krátce opečeme.

Potom všechno podlijeme malým množstvím horké vody a vložíme připravené masové kuličky, lečo nesolíme, protože paprikový krém i masové kuličky jsou slané dost. Povaříme, až změknou masové kuličky, zelenina má zůstat al dente, nesmí se rozvařit, musí zůstat na skus.

Když se vaří lečo s masovými kuličkami, uvaříme v osolené vodě nové brambory, uvařené brambory scedíme a dáme je do hrnce s čerstvým máslem a posekanou čerstvou petrželovou natí, ve kterých brambory obalíme tak, že protřeseme brambory v hrnci a všechno je naráz hotové.

Masové kuličky v leču s cuketou podáváme horké. Nejprve na talíř nabereme hotové lečo s cuketou, poté vložíme uvařené masové kuličky a servíruje s novými brambory s máslem a petrželovou natí. Na talíři ještě okořeníme čerstvě mletým černým pepřem. Jde o velmi chutné, lehké a pikantní letní jídlo s jednoduchou přípravou, které je poměrně rychle hotové.

autor receptu:

Masové kuličky v leču s cuketou

Počet přidaných receptů: 453

Ingredience

na porce
2,8
slabší recept
13 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Masové kuličky v leču s cuketou

Přidat příspěvek k receptu Masové kuličky v leču s cuketou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom (PVS) je pojem, kterým je někdy označován soubor příznaků vzniklých v důsledku vedlejších (nežádoucích) účinků očkování.

  • Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Rýma, kašel, teploty. Po roce je tu zase chřipková sezóna. Nemoc, která se vyznačuje náhlým nástupem horečky, kašlem, bolestmi hlavy, svalů a kloubů, těžkým pocitem slabosti, bolestí v krku a výtokem z nosu. Nepříjemnost, která nemusí být vždy tak banální záležitostí. Uvažujete o očkování?




přidat nový recept