reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Masové koule se smetanovou omáčkou

Tento recept se skvěle hodí jako rychlý oběd. Do půl hodiny je hotovo.


  • 0

    0 0
  • 30 min

Ingredience

omáčka

směs



Postup přípravy

Do misky nakrájíme jeden suchý rohlík na kostičky, zalijeme mlékem, přidáme mleté maso s majoránkou, solí a pepřem. Případně doplníme ještě jiným oblíbeným kořením na mleté maso. Vmícháme orestovanou cibulku s uzeným bůčkem. který jsme si předem nakrájeli na kostičky (případně lze nahradit anglickou slaninou), 1 vejce a trochu strouhanky. Směs pečlivě promícháme. 

Ze směsi tvarujeme masové kuličky, které dáváme na plech s pečícím papírem, můžeme dát nahoru ještě nakrájené čtverečky kůže z bůčku. Masové koule pečeme na 175 °C cca 20 minut (podle velikosti koulí).   

Mezitím si připravíme smetanovou omáčku. Na lžíci oleje a lžíci másla zpěníme cibuli pokrájenou nadrobno. Přidáme na kostky nakrájené mrkve, petržel, celer, lžíci cukru, bobkové listy a nové koření. Promícháme, přidáme hrnek vody a vývar. Osolíme a provaříme 15 minut, poté rozmixujeme ponorným mixérem. Přidáme šlehačku s pořádně rozmíchanou hladkou moukou, lžíci hořčice, citronovou šťávu a provaříme ještě tak 5 minut. Ochutnáme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem.

Masové koule se smetanovou omáčkou servírujeme například s vařeným či pečeným bramborem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Masové koule se smetanovou omáčkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.