reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Masové koule s vejci

Tenhle recept pochází z indické kuchyně. Masové koule se sýrem a vařeným vejcem uvnitř. Jako příloha brambory a květina z cibule.


  • 4,7

    40×

    4,7 40
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Uvaříme si vejce natvrdo podle počtu porcí, zchladíme a oloupeme. Mleté maso smícháme se strouhankou, přidáme vejce, sůl, pepř, majoránku a nastrouhaný sýr. Pečlivě promícháme, směs by měla mít stejnou konzistenci jako na karbanátky.

Směs rozdělíme na malé placičky, do kterých vkládáme uvařené vejce. Vejce pečlivě zabalíme masovou směsí a vytvarujeme koule.

Masové koule dáme péct tak na 200 °C přibližně 30 - 40 minut. Vaječné karbanátky můžeme také smažit na oleji v pánvi či ve friťáku.

Rozkrájíme si oloupané cibule. Na jednu porci je třeba půlku cibule. Na půlkách cibule se snažíme udělat mřížky (na překrojené straně, ne na oblé). Mřížky děláme pomocí vodorovných a svislých zářezů, ale nesmíme překrájet až do konce. Cibuli přelijeme připraveným dresinkem ze smetany, soli, pepře a vody. Můžeme si vyrobit i dresink podle vlastní chuti.

Cibulky dáme péct společně s masem. Ty pečeme, dokud se nám krásně neotevřou a nezměknou.

Mezitím si uvaříme přílohu. Oloupané brambory rozkrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě doměkka.

Při servírování rozkrojíme masové koule napůl, přidáme půlku cibule a brambory. Posolíme a popepříme podle chuti.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Masové koule s vejci

    Celkový počet komentářů: 7
    • Martyk
      Martyk

      Indická kuchyně?

      Co má tenhle karbanátek s převařeným vejcem společného s indickou kuchyní? :O

      13.04.2015 18:01:51

    • lada44
      lada44

      Komentář k receptu Masové koule s vejci

      Nevim jestli je to recept z Indie nebo Anglie ale nám je dělali běžně v 80 letech v jezedácké kuchyni , naučil jsem se je od kuchařek a děláme je dost často jenom bez té cibule a říkáme jim Pštrosí vejce.

      11.11.2013 06:54:05

      • svandulka
        svandulka

        Re: Komentář k receptu Masové koule s vejci

        Přesně tak, i u nás to jsou pštrosí vejce. Zítra je udělám s br.kaší, už se na ně těšíme :-) Dobrou chuť.

        12.03.2014 17:00:36


    • renca84
      renca84

      Komentář k receptu Masové koule s vejci

      Právě se peče :-) Přidala jsem navíc trošku pálivé papriky a když je to Indie tak kari a jestli to bude chutnat stejně dobře jako to voní... :-)

      04.11.2013 16:41:17

    • Nikuša
      Nikuša

      Komentář k receptu Masové koule s vejci

      Maso chce víc okořenit..červená paprika, chilli..něco..bez toho to nemá moc chuť, jinak výborný a zasytí mnohem víc než třeba karboše.

      04.11.2013 01:26:35

    • thynnekka
      thynnekka

      naprostá delikatesa! ;)

      09.03.2010 19:07:26

    • ryba123
      ryba123

      Re: masové koule s vejci

      Toto jídlo jsem ochutnala v r. 1968 v Londýně ve West Hendon hospital /kde jsem pracovala/ pod názvem "Skotská vejce"

      12.06.2009 21:33:41

    Nalezeno receptů: 7

    Přidat příspěvek k receptu Masové koule s vejci

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.