reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Masové koule s uzeným a pepřovou omáčkou

Masové koule s uzeným a pepřovou omáčkou

Recept na dušené masové koule z vepřového masa s uzeným, které podáváme s pepřovou omáčkou jako hlavní chod.


  • 4,8

    36×

    4,7 36
  • 1 hod

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 530 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 803 hodnocení

Milujete chuť sušených rajčat? Připravte si domácí a levnější variantu

24. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Provoní celou kuchyň! Francouzský hruškový koláč s polevou krok za krokem

23. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Když máte hub plné košíky: Pusťte se do zavařování

23. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Recept na houbovou smaženici krok za krokem

22. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 527 hodnocení

Recept na cheesecake s borůvkami krok za krokem

22. 8. 2019

Postup přípravy

Vepřovou kýtu a uzené maso nakrájíme na kousky a společně na masovém strojku umeleme. Housku nalámeme na čtvrtiny, zalijeme mlékem a necháme nabobtnat. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno a na másle necháme zesklovatět. Omytou petrželku jemně usekáme. Nakládaný zelený pepř necháme okapat.

Umletou masovou směs podle chuti osolíme, opepříme a promícháme s vymačkanou máčenou houskou, vejci a vychladlou cibulkou s česnekem. Nakonec přidáme nasekanou petrželku a vše řádně propracujeme. Směs necháme v chladu 30 minut odležet.

Z masové směsi tvoříme mokrýma rukama knedlíčky o velikosti vlašského ořechu, které opečeme ze všech stran na oleji. Pak vše podlijeme malým množstvím vývaru a zvolna dusíme asi 15 - 20 minut. Podušené masové koule vyjmeme z výpeku a uchováme na teple. Do šťávy vmícháme okapaný zelený pepř a vše krátce orestujeme, zaprášíme moukou, podlijeme vývarem a povaříme. Nakonec omáčku zjemníme smetanou a podle potřeby dochutíme.

Masové koule s uzeným masem rozdělíme na porce, přelijeme pepřovou omáčkou a podáváme s přílohou podle vlastní obliby. Hodí se opečené nebo vařené brambory, ale i těstoviny.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Masové koule s uzeným a pepřovou omáčkou

    Celkový počet komentářů: 1

    • kroja73
      kroja73

      Komentář k receptu Masové koule s uzeným a pepřovou omáčkou

      Výborné. Jen mi sto zeleninového vývaru jsem použíla vývar z uzeného.

      22.02.2014 00:00:09


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Masové koule s uzeným a pepřovou omáčkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.