reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Masové knedlíčky s nudlemi

Recept na velmi chutné masové knedlíčky z vepřového masa, které připravujeme v jemně pikantní omáčce. Pokrm podáváme s vařenými nudlemi.


  • 4,7

    15×

    4,7 15
  • 45 min

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 775 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 006 hodnocení

Léto prostě chutná: Zavařujte, grilujte a zkuste nové recepty

13. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 731 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Recept na meruňkový koláč s tvarohem krok za krokem

12. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Nedělní ráno nemůže začít lépe: Vyzkoušejte recept na borůvkovo-banánové lívance

12. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 604 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 777 hodnocení

Dokonalý hovězí biftek: Jak na to, aby byl opravdu šťavnatý?

11. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 674 hodnocení

Nestačí ani vychladnout! Vděčný hrníčkový recept na borůvkový koláč

10. 7. 2020

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme veškeré ingredience. Feferonky očistíme a zbavíme jadérek. Jednu feferonku nakrájíme na jemné kostičky a druhou odložíme stranou. Zázvor oloupeme a nastrouháme najemno. Bílé části jarních cibulek nakrájíme na drobné kostičky a zelenou nať na kolečka. Čerstvý koriandr jemně usekáme. Česnek loupeme a prolisujeme. Nudle uvaříme podle návodu na obalu.

Mleté maso osolíme, opepříme a promícháme s usekaným koriandrem, prolisovaným česnekem, bílou částí nakrájených cibulek, usekanou feferonkou a polovinou nastrouhaného zázvoru. Vše spojíme se solamylem a bílky a odložíme na 20 minut do chladu. Pak z masové směsi tvoříme mokrýma rukama kuličky ve velikosti malého vlašského ořechu.

Kokosové mléko promícháme s vývarem, přidáme zbývající zázvor, celou feferonku a vše přivedeme k varu. Pak vkládáme postupně masové kuličky a na mírném plameni zvolna vaříme přibližně 10 minut. Asi 5 minut před dokončením vmícháme nať jarní cibulky a omáčku podle potřeby zahustíme instantní jíškou. Z omáčky vyjmeme feferonku a vše dochutíme rybí omáčkou, limetkovou šťávou, pepřem a solí.

Uvařené nudle rozdělíme na nahřáté talíře, poklademe masovými knedlíčky a přelijeme omáčkou. Pokrm ozdobíme nakrájenou uvařenou feferonkou a podáváme se zeleninovým salátem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Masové knedlíčky s nudlemi

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.