reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Masové klopsy na smetaně

Recept na klopsy z mletého masa osmažené na oleji a poté podušené v omáčce.


  • 4,7

    188×

    4,7 188
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na obalení

podle potřeby



Postup přípravy

Slaninu nakrájíme na malé kostičky a cibuli nasekáme nadrobno.

Slaninu rozpustíme, přidáme máslo a nasekanou cibuli. Zaprášíme moukou a lehce osmahneme. Zalijeme vodou, prošleháme, osolíme a necháme vařit na mírném ohni. Mleté maso ochutíme solí, muškátovým květem a pepřem. Vmícháme vejce a namočenou žemli. Ze směsi tvoříme klopsy velikosti vejce, trochu je obalíme ve strouhance a zploštíme na placičky.

Klopsy smažíme krátce z obou stran na oleji, potom je vložíme do omáčky a 20 minut vaříme. Před podáváním přidáme smetanu a prohřejeme. Klopsy se mohou místo se smetanou připravit s plechovkou krájených rajčat a trochou rajčatového protlaku.

Masové klopsy na smetaně podáváme jako hlavní chod s přílohou podle chuti.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Masové klopsy na smetaně

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.