reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Masová roláda z plecka s chorizem

Jednoduchá, lehce pikantní roláda s chorízem a sýrem.


  • 0

    0 0
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 789 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 013 hodnocení

Cuketa na talíři: Oblíbené recepty, které musíte vyzkoušet!

4. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 741 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 827 hodnocení

Inspirováno Itálií: Slaný koláč Caprese krok za krokem

3. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 208 hodnocení

Dezert na neděli: Borůvkové domácí tiramisu krok za krokem

2. 8. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 606 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 784 hodnocení

Tip na víkend: Nadýchaná borůvková bábovka s jogurtovou polevou

31. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 677 hodnocení

Znáte eintopf, quiche nebo kofty? Prověřte své vědomosti mezinárodní kuchyně v našem testu

31. 7. 2020

Postup přípravy

Vhodný kus plecka postupně rozřízneme tak, aby nám vznikl podlouhlý plát masa cca 15x35 cm o síle 1-2 cm. Maso z obou stran naklepeme, posypeme sušeným česnekem a vydatně osolíme a opepříme.

Doprostřed plátu naklademe řádek z plátků choriza, na něj řádek z plátků sýra. Cca 15 cm špalík z bílé části pórku nakrájíme podélně na tenké nudličky a polovinu nudliček poklademe na sýr. Delší strany plátu přeložíme přes sebe a vzniklou roládu povážeme provázkem. Konce zahneme dovnitř, aby nám nevyteklo moc sýra. Masovou roládu z venku osolíme ze všech stran, položíme do pekáče, posypeme chilli a necháme odpočinout.

Rozehřejeme troubu na grilování (teplota 250 - 300°C), roládu v pekáči potřeme z vrchu a ze stran hořčicí a vložíme do trouby. Pečeme, dokud se roláda nezačne nahoře mírně připalovat. V tuto chvíli podlijeme roládu hrnkem vody, pekáč přiklopíme víkem a pečeme na 180 °C cca 45 minut.

Oloupeme brambory a cibuli a vše nakrájíme na měsíčky a na 20 minut vložíme do pekáče kolem masa. Na posledních 5 minut přidáme k bramborám ještě druhou půlku nudliček z pórku. Nakonec vyndáme pekáč z trouby, odkryjeme víko a necháme 15 minut odpočinout.

Z rolády odstraníme provázek, nakrájíme šikmo na plátky a servírujeme s bramborami, cibulí, pórkem a vyteklým sýrem. Maso polijeme výpekem z pekáče.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Masová roláda z plecka s chorizem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.