Recept na klasické koblihy, vtip je v mé radě.
1 špetka | sůl |
4 dkg | máslo |
2 lžíce | rum |
3 ks | žloutek |
250 ml | mléko |
4 dkg | droždí |
5 dkg | cukr krupice |
50 dkg | polohrubá mouka |
náplň | |
---|---|
meruňková marmeláda |
Z části mléka, trochy mouky, cukru a droždí připravíme kvásek. Do mísy dáme mouku, cukr, sůl, máslo, citronovou kůru a žloutky. Vlijeme kvásek a část mléka. Vše vypracujeme vláčné těsto. Mléko lijeme po částech, hodně závisí na kvalitě mouky. Během kynutí těsto ještě dvakrát propracujeme. Nyní rada. Těsto přendáme na vál, vyválíme a nakrájíme na čtverce podle toho, jak velké chceme koblihy. Dělám je opravdu mini. Čtverce naplníme, zabalíme, zakulatíme. Smotanou stranu dáme dolů a necháme kynout. Je to rychlé, koblihy netečou jako někdy u slepených koleček. Masopustní koblihy restujeme v rozpáleném tuku dozlatova z obou stran. Masopustní koblihy podáváme teplé nebo studené a podle chuti pocukrujeme.
Smažené i pečené v troubě, tvarohové i bez náplně: Koblihy 8x jinak
Nadýchané, vláčné a hlavně domácí - takové jsou recepty na koblížky, které vás musíme naučit! Stačí si pohrát s těstem a pak už je jen jednoduše usmažit či upéct. Uvidíte, jak rychle budou mizet z talíře!
Tvarohové koblihy bez kynutí krok za krokem
Dnes vás naučíme krok za krokem recept na lahodné tvarohové koblížky, které nepotřebují čas ke kynutí.
autor lumik
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena