reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Masopustní koblihy s dobrou radou

Recept na klasické koblihy, vtip je v mé radě.


  • 3,8

    55×

    3,8 55
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Energetická hodnota

1820 kJ / 434,8 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Rychlé a zdravé mlsání na halloweenskou párty? Zkuste si doma vyrobit gumové medvídky jen ze tří ingrediencí!

28. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Recept na houbovou bramborovou polévku krok za krokem

27. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Postup přípravy

Z části mléka, trochy mouky, cukru a droždí připravíme kvásek. Do mísy dáme mouku, cukr, sůl, máslo, citronovou kůru a žloutky. Vlijeme kvásek a část mléka. Vše vypracujeme vláčné těsto. Mléko lijeme po částech, hodně závisí na kvalitě mouky. Během kynutí těsto ještě dvakrát propracujeme.

Nyní rada. Těsto přendáme na vál, vyválíme a nakrájíme na čtverce podle toho, jak velké chceme koblihy. Dělám je opravdu mini. Čtverce naplníme, zabalíme, zakulatíme. Smotanou stranu dáme dolů a necháme kynout. Je to rychlé, koblihy netečou jako někdy u slepených koleček. Masopustní koblihy restujeme v rozpáleném tuku dozlatova z obou stran.

Masopustní koblihy podáváme teplé nebo studené a podle chuti pocukrujeme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Masopustní koblihy s dobrou radou

    Celkový počet komentářů: 21
    • Vever
      Vever

      Komentář k receptu Masopustní koblihy s dobrou radou

      rum se tam nedava protoze se spatne snasi s tukem (maslem) kterej se zacne srazet cimz degradujete cele testo...

      10.04.2017 12:26:36

      • lumik
        lumik

        Re: Komentář k receptu Masopustní koblihy s dobrou radou

        rum se dává proto aby těsto při smažení nepilo tuk ve kterém se smaží

        10.04.2017 12:33:44

    • .Renča.
      .Renča.

      Komentář k receptu Masopustní koblihy s dobrou radou

      Příště se dobrou radou řídit nebudu a podle sebe budu "uždibovat" kosky a plnit je marmeládou

      15.02.2015 14:52:59


      • lumik
        lumik

        Re: Komentář k receptu Masopustní koblihy s dobrou radou

        vyválet,nakrájet a plnit je určitě rychlejší než uždibovat,ale jak je kdo zvyklý ať dělá,já se zase ráda přiučím,hezký den

        15.02.2015 16:24:00

    • manka
      manka

      Dělají se i z majolky namísto vajec, starý recept

      02.03.2014 17:26:22

    • Hanka
      Hanka

      Já mám nejradši podle receptu po prababičce


      1. KOBLIHY

      1/2kg výběrové mouky,7Dg převařeného másla, 9 žloutků, 10Dg cukru, sůl , kvasnice/4-5Dg/, vlažné mléko. Vypracovat vláčné těsto.


      02.03.2014 11:04:49

    • karin
      karin

      Super recept. Ten rum v ingrediencích patří samozřejmě do těsta, aby tolik nepilo tuk. Do čaje ke koblihám by ho bylo málo :).

      16.03.2013 08:53:51


    Nalezeno receptů: 21
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Masopustní koblihy s dobrou radou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.