reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Masopustní koblihy s dobrou radou

Recept na klasické koblihy, vtip je v mé radě.


  • 3,8

    52×

    3,8 52
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Energetická hodnota

1820 kJ / 434,8 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 530 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 803 hodnocení

Recept na jablkovou bábovku s ořechy krok za krokem

25. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Milujete chuť sušených rajčat? Připravte si domácí a levnější variantu

24. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Provoní celou kuchyň! Francouzský hruškový koláč s polevou krok za krokem

23. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Když máte hub plné košíky: Pusťte se do zavařování

23. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 527 hodnocení

Recept na houbovou smaženici krok za krokem

22. 8. 2019

Postup přípravy

Z části mléka, trochy mouky, cukru a droždí připravíme kvásek. Do mísy dáme mouku, cukr, sůl, máslo, citronovou kůru a žloutky. Vlijeme kvásek a část mléka. Vše vypracujeme vláčné těsto. Mléko lijeme po částech, hodně závisí na kvalitě mouky. Během kynutí těsto ještě dvakrát propracujeme.

Nyní rada. Těsto přendáme na vál, vyválíme a nakrájíme na čtverce podle toho, jak velké chceme koblihy. Dělám je opravdu mini. Čtverce naplníme, zabalíme, zakulatíme. Smotanou stranu dáme dolů a necháme kynout. Je to rychlé, koblihy netečou jako někdy u slepených koleček. Masopustní koblihy restujeme v rozpáleném tuku dozlatova z obou stran.

Masopustní koblihy podáváme teplé nebo studené a podle chuti pocukrujeme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Masopustní koblihy s dobrou radou

    Celkový počet komentářů: 21
    • Vever
      Vever

      Komentář k receptu Masopustní koblihy s dobrou radou

      rum se tam nedava protoze se spatne snasi s tukem (maslem) kterej se zacne srazet cimz degradujete cele testo...

      10.04.2017 12:26:36

      • lumik
        lumik

        Re: Komentář k receptu Masopustní koblihy s dobrou radou

        rum se dává proto aby těsto při smažení nepilo tuk ve kterém se smaží

        10.04.2017 12:33:44

    • .Renča.
      .Renča.

      Komentář k receptu Masopustní koblihy s dobrou radou

      Příště se dobrou radou řídit nebudu a podle sebe budu "uždibovat" kosky a plnit je marmeládou

      15.02.2015 14:52:59


      • lumik
        lumik

        Re: Komentář k receptu Masopustní koblihy s dobrou radou

        vyválet,nakrájet a plnit je určitě rychlejší než uždibovat,ale jak je kdo zvyklý ať dělá,já se zase ráda přiučím,hezký den

        15.02.2015 16:24:00

    • manka
      manka

      Dělají se i z majolky namísto vajec, starý recept

      02.03.2014 17:26:22

    • Hanka
      Hanka

      Já mám nejradši podle receptu po prababičce


      1. KOBLIHY

      1/2kg výběrové mouky,7Dg převařeného másla, 9 žloutků, 10Dg cukru, sůl , kvasnice/4-5Dg/, vlažné mléko. Vypracovat vláčné těsto.


      02.03.2014 11:04:49

    • karin
      karin

      Super recept. Ten rum v ingrediencích patří samozřejmě do těsta, aby tolik nepilo tuk. Do čaje ke koblihám by ho bylo málo :).

      16.03.2013 08:53:51


    Nalezeno receptů: 21
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Masopustní koblihy s dobrou radou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.