reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Maso na čínský způsob

Jídlo podle tohoto receptu chutná skoro stejně, jako když jdete do asijské restaurace nebo bistra.


  • 4,8

    18×

    4,7 18
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 698 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 930 hodnocení

Droždí: Jak na to, aby se kynuté moučníky povedly na výbornou?

31. 3. 2020

Bábovka

4,7 1 669 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 748 hodnocení

Vařte levně a ze zbytků - ulevíte peněžence i planetě, navíc si skvěle pochutnáte

30. 3. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Tip na neděli: Úžasný karamelový koláč s tvarohem

29. 3. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,2 587 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 736 hodnocení

Jak využít karanténu: Upečte si rychlé domácí rohlíky podle Markéty

28. 3. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 280 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 620 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

27. 3. 2020

Postup přípravy

Na hlubší pánvi rozpálíme olej a dozlatova v něm osmahneme na kousky nakrájené maso. Maso vyndáme z pánve a do zbylého oleje vhodíme na tenké nudličky nakrájenou papriku a mrkev a přidáme okapané bambusové výhonky (použijeme sterilované). Zhruba 5 minut opékáme, zelenina trochu zhnědne.

Poté zasypeme cukrem a necháme ho zkaramelizovat - pořád mícháme! Po 3 minutách nalijeme sójovou omáčku, ocet, vývar a vrátíme do pánve maso. Vše vaříme za občasného míchání asi 10 minut. Směs osolíme, opepříme. Přidáme na tenké proužky nakrájenou cibuli a česnek a zahustíme škrobem předem rozmíchaný v troše studené vody. Intenzivně mícháme, po přidání škrobu má tekutina tendenci se přichytávat a připalovat. Směs během chvilky zhoustne a vznikne táhlý sos. Po přidání česneku necháme na ohni již jen nezbytně nutnou dobu, aby se česnek nepřevařil.

Maso na čínský způsob podáváme ihned s rýží, chlebem nebo nudlemi.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Maso na čínský způsob

    Celkový počet komentářů: 4
    • Míra
      Míra

      Komentář k receptu Maso na čínský způsob

      Já přidávám ještě trochu nastrouhaného zázvoru.. nemá to chybu.

      10.01.2016 06:56:12

    • Kateřina
      Kateřina

      Komentář k receptu Maso na čínský způsob

      Recept je super, moc se mi líbí ten táhlý sos, jak je popisován. Když jsem opékala zeleninu, tak jsem jí trochu přisolila. Takže mi pustila šťávu a karamelizování se moc nepovedlo. Příště se tedy budu držet receptu :)

      01.11.2014 12:30:19

    • sarka-farka
      sarka-farka

      Výborné.Pochutnali jsme si.Přidal jsem navíc feferonku a čínské houby.Nemělo to chybu.

      09.02.2013 12:47:18


    • infected
      infected

      jsem na sebe hrdá...:) opravdu se mi to povedlo, bylo to vynikající!!! Díky

      31.12.2012 13:50:44


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Maso na čínský způsob

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.