Máslové těsto si můžeme připravit dopředu a asi týden dva před svátky z něj upéci základ na košíčky nebo jiné cukroví z formiček.
140 g | máslo |
2 ks | žloutek |
50 g | cukr moučka |
1 balíček | vanilkový cukr |
250 g | hladká mouka |
1 lžička | pomerančová kůra |
Kůru nastrouháme z čerstvého pomeranče (bio) nebo použijeme kůru sušenou. Z povoleného másla, prosáté mouky i cukru, žloutků, vanilkového cukru a pomerančové kůry vypracujeme hladké těsto. Máslové těsto zabalíme do fólie a necháme v chladu (lednici nebo ve spíži) rozležet. Z máslového těsta poté vykrajujeme malé kousky a plníme jím vymazané formičky na košíčky nebo jiné "formičkové cukroví". Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C dorůžova. Máslové těsto s vůní pomeranče při pečení celý byt krásně provoní. Plníme krémy, zdobíme čokoládovými polevami, želatinou, kandovaným ovocem apod.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena