reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Mascarpone zabaglion s lesními plody

Rychlý recept na výborný dezert.


  • 5,0

    5 4
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 561 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 603 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 542 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Postup přípravy

Připravíme si vodní lázeň. Horní nádoba se nesmí dotýkat vody, aby se nám vejce nesrazila. Do vodní lázně dáme žloutky a cukr a pomalu vyšleháváme asi 3 minuty. Pomalu zašleháme víno Marsala a povaříme za stálého šlehání 10 - 15 minut, dokud žloutky nedosáhnou teploty 140 °C. Dáváme pozor, aby se nesrazily.

Poté dáme krém zchladit do lednice.

Vyšleháme šlehačku a smícháme ji s vychlazeným krém dohromady.

Krém zabaglione podáváme s lesním ovocem a mascarpone, posypané čokoládovými hoblinami.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Mascarpone zabaglion s lesními plody

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.