Vejce vyšleháme s cukrem a přidáme prosáté suroviny. Mouku můžeme použít hladkou nebo polohrubou. Těsto uhladíme do formy (30 x 40 cm) vyložené pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 190 °C asi 12 minut.
Upečený korpus necháme vychladnout. Poté korpus rozřízneme na 3 obdélníky velikosti formy plum cake.
Smetanu ohřejeme a rozpustíme v ní nalámanou čokoládu. Formu na plum cake vyložíme trasparentní folií a uložíme první díl korpusu. Díl korpusu potřeme vychladlým smetanovo-čokoládovým krémem a posypeme pistáciemi. Přiložíme další korpus, který opět potřeme krémem a posypeme pistáciemi. Uzavřeme třetím korpusem a formu zatím uložíme do lednice.
Mascarpone vyšleháme s moučkovým cukrem. Přidáme našlehanou smetanu, vanilku a čokoládové hoblinky nebo nastrouhanou kvalitní hořkou čokoládu.
Náplň dobře prošleháme.
Vytáhneme formu z lednice a otevřeme korpusy, čokoládovo-smetanový krém již musí být tuhý. Na první díl korpusu s čokoládovo-smetanovým krémem naneseme vrstvu náplně z mascarpone a uzavřeme korpusem. Opět na další korpus naneseme náplň z mascarpone a korpus uzavřeme. Mascarpone řezy necháme v lednici ztuhnout alespoň na 3 - 4 hodiny.
Mascarpone řezy po ztuhnutí ozdobíme podle fantazie, nakrájíme a podáváme.