reklama
hledat uživatel
       

Martinské podkovy

Svatý Martin nejen jezdí na bílém koni, ale také se v tento den pekly Martinské podkovy, které chutnají přímo pohádkově.


  • 3,5

    97×

    3,5 97
  • 2 hod

Postup přípravy

Ze 75 ml vlažného mléka, lžičky cukru a droždí připravíme kvásek a necháme ho vzejít.

Máslo utřeme s cukry, vejcem a žloutky. Potom přidáme citronovou kůru, sůl, vykynutý kvásek, mléko a 500 g mouky. Zaděláme těsto a přisypáváme další mouku, dokud se těsto nepřestane lepit.

Necháme na teplém místě vykynout, poté z kousků vyválíme oválky, které plníme makovou nebo povidlovou náplní, zabalíme do rohlíčků a zahneme do podkovy.

Dáme na máslem vymaštěný plech, potřeme ušlehaným vejcem a v předehřáté troubě na 180°C pečeme přibližně 25 minut.

Martinské podkovy podáváme sypané moučkovým cukrem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Martinské podkovy

    Celkový počet komentářů: 2

    • pikaču
      pikaču

      martinské podkovy

      dobrý tip, děkuji, ukládám si recept a jistě vyzkouším

      14.11.2013 12:35:14

    • Magda
      Magda

      Martinské podkovy ( nebo taky rohlíčky) se sice dělají z tohoto těsta, ale nedělá se kvásek a nenechává se kynout. Droždí rozmícháme s cukrem, přidáme do mouky a zaděláme těsto. Necháme asi 10 minut odpočinout a hned děláme. Jsou vynikající a jen se na jazyku rozplynou. (Jak by řekl Kája Mařík, jdou rovnou do ledvin.) Dobrou chuť.

      22.03.2008 12:19:30

    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Martinské podkovy

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.