reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Marokánky v čokoládě

Marokánky jako vánoční cukroví nebo jednohubka nasladko pro jakoukoliv příležitost.


  • 3,7

    3,7 7
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme do husté pěny.

Sušené ovoce nakrájíme na malé kousky, mandle nasekáme a promícháme s mandlovými plátky.

Žloutky vymícháme s cukrem, medem a přidáme mandle s ovocem. Ochutíme skořicí, citronovou šťávou a nakonec přidáme vyšlehaný bílkový sníh a strouhanku.

Ze směsi na marokánky tvoříme pomocí lžičky malé kopečky a klademe je dál od sebe. Marokánky pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C dozlatova.

Marokánky necháme vychladnout a pak je ze spodní strany namáčíme v rozehřáté čokoládě. Klademe je na alobal a necháme zatuhnout. Zbytkem čokolády marokánky ozdobíme.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Marokánky v čokoládě

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.