reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Marokánky s karobem

Náhražka těžkých moučníků. Placka plná ovoce, oříšků a vajíček. A hlavně - bez zbytečné mouky. Opravdu výborné.


  • 4,6

    4,5 7
  • 1 hod

Ingredience

na ozdobu

podle chuti

poleva



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 625 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 880 hodnocení

Domácí výroba uzenin - připravte si tu nejlepší klobásu, jakou jste kdy jedli!

22. 1. 2020

Bábovka

4,7 1 628 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 709 hodnocení

Omáčky k dochucování salátů: Dodají jídlu šmrnc!

21. 1. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 181 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

20. 1. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 576 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 707 hodnocení

Čokoládový Sacher dort krok za krokem

19. 1. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 276 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 582 hodnocení

Šéfkuchařův videorecept: Jak na nakládaný sýr, kterým oslníte nejednu návštěvu?

18. 1. 2020

Postup přípravy

Veškeré sušené ovoce nakrájíme na malé kousky, i modré rozinky, které bývají větší. Oříšky nasekáme nadrobno.

Plech vyložíme papírem na pečení.

Vejce rozklepneme a pečlivě oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme v tuhý sníh. Ve větší míse promícháme žloutky s třtinovým cukrem. Přidáme promíchané sušené ovoce s oříšky a spojíme v hustou směs. Ochutíme čerstvě vymačkanou citronovou šťávou asi z půlky citronu a skořicí. Bílkový sníh přidáme k ostatnímu a nakonec zahustíme strouhankou. Opatrně mícháme, dokud není směs jednolitá.

Z těstíčka děláme malé i větší placky - lžičkou klademe směs na pečící papír a trochu ji roztáhneme do stran. Můžeme je ještě před pečením posypat mandlovými plátky. Marokánky by se během pečení neměly příliš roztékat. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.

V hrnečku si rozpustíme karob a upečené placky v karobu máčíme ze spodní strany. Necháme zatuhnout. Karobem můžeme marokánky i ozdobit. Je na naší chuti, zda karob nahradíme čokoládou na vaření, nebo je necháme bez polevy.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Marokánky s karobem

    Celkový počet komentářů: 5
    • Dan
      Dan

      Nechci zbytečně rýpat, ale napsat do perexu "A hlavně - bez zbytečné mouky" a jako první ingredienci dát 4-5 lžic strouhanky, to je vtip?

      17.11.2012 23:33:34

    • Markéta
      Markéta

      poleva z karobu

      Dobrý den, mám karob v prášku. Poraďte mi, jak udělat polevu. Děkuji.

      05.10.2008 08:06:58

    • Míša
      Míša

      Karob seženete v obchodech se zdravou a racionální výživou. Je to náhražka čokolády, prodává se nejčastěji v podobě malých kuliček. Dá se sehnat všude tam, kde se prodává sušené ovoce na váhu, sójové výrobky, apod.

      14.09.2008 14:57:57


    • Evangelina
      Evangelina

      Kde prosím seženu karob? Hodně o něm slyším, ale skoro se stydím přiznat, že ve svém věku jsem s ním ještě nikdy nic nedělala. Poradíte mi, prosím? Děkuji

      14.09.2008 13:23:48

    • Magda
      Magda

      Dělán je bez vajec. 1/4 l smetany nebo šlehačky, 16 dkg cukru,16 dkg kandovaného ovoce, 16 dkg ořechů a mandlí a asi 2 polévkové lžíce hladké mouky. Smetanu, cukr a mouku a povaříme, přidáme ovoce, ořechy a zamícháme. Potom lžičkou děláme na plech vyložený pečícím papírem malé kopečky, které se pečením roztečou do placiček. Po upečení sundáme na rovnou plochu, po vychladnutí na rovné straně polijeme čokoládovou polevou.

      06.04.2008 11:37:19


    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Marokánky s karobem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.