reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Marocká dušená zelenina

Výrazně barevná zelenina se zvolna vaří ve vývaru ochuceném vonným kořením. Přílohou je chutný kuskus, který přelijeme omáčkou a ozdobíme koriandrem.


  • 3,1

    91×

    3,1 91
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 043 hodnocení

Pečeme s jablky: Hraběnčiny řezy nikdy nezklamou!

25. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 761 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Recept na výbornou bramboračku s houbami krok za krokem

25. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Kvíz: Jak dobře znáte světovou gastronomii?

25. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí pečené čaje

24. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Už se to blíží! Co uvařit na svatého Martina?

24. 10. 2020

Postup přípravy

Rajčata oloupeme a zbavíme semen. Cibuli, cuketu a mrkev nakrájíme na kolečka. Tuřín nakrájíme na kostičky.

Cizrnu scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Rajčata nakrájíme nahrubo a rozdělíme na poloviny. Polovinu rozmixujeme, dáme do rendlíku, zředíme 1 1/4 hrnku zeleninového vývaru, přivedeme k varu a zmírníme oheň. Přidáme cibuli, mrkev, nakrájený koriandr a sůl podle chuti a za občasného zamíchání vaříme 10 minut.

Do směsi v rendlíku vmícháme zbývající rajčata, cuketu, tuřín, kurkumu, zázvor a skořici. Rendlík částečně přikryjeme pokličkou a zeleninu dusíme 30 minut. Potom do ní vmícháme cizrnu a několik minut prohřejeme.

Zatím přivedeme v rendlíku k varu zbývající zeleninový vývar, osolíme ho a za stálého míchání do něj nasypeme kuskus. Rendlík odstavíme, přikryjeme pokličkou a kuskus necháme 5 minut stát. Pak ho načechráme vidličkou a rozdělíme na talíře. Navrch upravíme zeleninu, přelijeme omáčkou, ozdobíme snítkami koriandru a ihned podáváme.

Zdroj: Nízkotučné pokrmy
, edice 100 nejlepších receptů

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Marocká dušená zelenina

    Celkový počet komentářů: 3
    • Iva
      Iva

      Moc dobré a zdravé, báječná vůně. Pochutnali jsme si!

      18.08.2019 22:12:03

    • Roman
      Roman

      ...tuřín v "Marocké dušené zelenině" je asi ze skupiny receptů, kam patří např. "pečený lední medvěd po Somálsku" nebo "Aljašské jahody s klokaními nudličkami".

      11.12.2015 14:22:59

    • hanes24
      hanes24

      nejím jídla teroristů

      od útoku na dvojčata se vyhýbám všemu co je jakkoli svázáno s islámem!!!

      02.08.2011 12:12:48



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Marocká dušená zelenina

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.