reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Marocká dušená zelenina

Výrazně barevná zelenina se zvolna vaří ve vývaru ochuceném vonným kořením. Přílohou je chutný kuskus, který přelijeme omáčkou a ozdobíme koriandrem.


  • 3,1

    91×

    3,1 91
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 653 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Tip na víkend: Úžasné domácí věnečky krok za krokem

21. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 651 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 728 hodnocení

Znáte eintopf, quiche nebo kofty? Prověřte své vědomosti mezinárodní kuchyně v našem testu

21. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 132 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 185 hodnocení

Luštěninové rigatoni se sušenými rajčaty a uzeným tofu krok za krokem

20. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 719 hodnocení

Recept na kuřecí stehna s houbami krok za krokem

19. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 601 hodnocení

Zažeňte hlad v práci! 6 tipů na rychlé jídlo do krabičky

18. 2. 2020

Postup přípravy

Rajčata oloupeme a zbavíme semen. Cibuli, cuketu a mrkev nakrájíme na kolečka. Tuřín nakrájíme na kostičky.

Cizrnu scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Rajčata nakrájíme nahrubo a rozdělíme na poloviny. Polovinu rozmixujeme, dáme do rendlíku, zředíme 1 1/4 hrnku zeleninového vývaru, přivedeme k varu a zmírníme oheň. Přidáme cibuli, mrkev, nakrájený koriandr a sůl podle chuti a za občasného zamíchání vaříme 10 minut.

Do směsi v rendlíku vmícháme zbývající rajčata, cuketu, tuřín, kurkumu, zázvor a skořici. Rendlík částečně přikryjeme pokličkou a zeleninu dusíme 30 minut. Potom do ní vmícháme cizrnu a několik minut prohřejeme.

Zatím přivedeme v rendlíku k varu zbývající zeleninový vývar, osolíme ho a za stálého míchání do něj nasypeme kuskus. Rendlík odstavíme, přikryjeme pokličkou a kuskus necháme 5 minut stát. Pak ho načechráme vidličkou a rozdělíme na talíře. Navrch upravíme zeleninu, přelijeme omáčkou, ozdobíme snítkami koriandru a ihned podáváme.

Zdroj: Nízkotučné pokrmy
, edice 100 nejlepších receptů

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Marocká dušená zelenina

    Celkový počet komentářů: 3
    • Iva
      Iva

      Moc dobré a zdravé, báječná vůně. Pochutnali jsme si!

      18.08.2019 22:12:03

    • Roman
      Roman

      ...tuřín v "Marocké dušené zelenině" je asi ze skupiny receptů, kam patří např. "pečený lední medvěd po Somálsku" nebo "Aljašské jahody s klokaními nudličkami".

      11.12.2015 14:22:59

    • hanes24
      hanes24

      nejím jídla teroristů

      od útoku na dvojčata se vyhýbám všemu co je jakkoli svázáno s islámem!!!

      02.08.2011 12:12:48



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Marocká dušená zelenina

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.